ABD Şükran Günü'ne 'alışveriş çılgınlığı' tartışmalarıyla giriyor


Amerika'da tüm farklı etnik grupların din ve ırk ayrımı gözetmeden birlikte kutladığı Şükran Günü (Thanksgiving), 'Kara Cuma' (Black Friday) alışveriş çılgınlığının gölgesinde kalmaya başladı. Alışveriş merkezlerinin Şükran Günü'nden hemen bir gün sonra başlayan 'Kara Cuma' için perşembe gününden itibaren mağazalarının kapılarını açması tartışmaları beraberinde getirdi.

Aile üyelerini bir araya getiren Şükran Günü aynı zamanda Amerika'da alışveriş sezonunun habercisi. ABD ekonomisinin yüzde 70'ini oluşturan tüketici harcamalarının arttığı bir dönemde birçok Amerikalı, Şükran Günü'nde mağazaların kapalı olması gerektiğini düşünüyor.

Pek çok Amerikalı bütün çalışanların bir gün dahi olsa ailesiyle birlikte zaman geçirmesi gerektiği kanaatinde. Ancak Walmart, J.C Penney, Macy's, Sears, Target gibi büyük şirketler, Şükran Günü'nde mağazalarını açmaya hazırlanıyor.

RichRelevance şirketi tarafından Kasım'da yapılan bir araştırmaya göre Amerikalıların yüzde 64,51'i Şükran Günü'nde mağazaların açılmasından nefret ediyor. Nüfusun sadece yüzde 12,53'ü mağazaların açık olmasını seviyor.

Ulusal Perakende Federasyonu (NRF) verilerine göre tüketiciler 2014 alışveriş döneminde 616,1 milyar dolar harcayarak bir önceki yıla göre yüzde 4 daha fazla para harcamış oldu. CİHAN
<< Önceki Haber ABD Şükran Günü'ne 'alışveriş çılgınlığı' tartışmalarıyla... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER