Elektrikleri kesilen esnaf belediye tepki gösterdi


Kentsel dönüşüm kapsamında kamulaştırılan işyerlerinin elektriği kesilen Kevelciler esnafı Yakutiye Belediye'sine ve Aras Elektrik'e tepki gösterdi.

Sabah saatlerinde iş yerlerine giden esnaf elektrik şoku yaşadı. Kevelciler semtindeki 50 kadar esnafın mahkeme kararıyla elektriği kesildi. Kentsel dönüşüm kapsamında kamulaştırılan iş yerlerinin Yakutiye Belediyesi'nin tebligatta bulunmadan elektriklerini kestirdiğini iddia eden esnaf şaşkınlık yaşadı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in iki ay önce kendileriyle toplantı yaptığını ve gelecek mart ayına kadar iş yerlerinde oturmaları için izin verdiğine savunan esnaf, AK Partili Büyükşehir ve Yakutiye Belediye başkanları arasındaki uyuşmazlığa kurban edildiklerini iddia etti. Kış mevsimin başlangıcında elektriklerinin kesilmesi ve iş yerlerinin yıkılmak istenmesini ahlaki, insani ve hukuki bulmadıklarını belirten esnaf, yeni iş yeri bulmak için kendilerine ilkbahara kadar süre verilmesini istedi.

İNSANİ VE HUKUKİ DEĞİL

Esnaf adına ortak açıklama yapan Zeki Sim, Yakutiye Belediyesi'nin tahliye kararı almadan elektriklerini mahkeme kararı ile kestirmesini protesto etti. Belediyenin esnaf üzerinde yıldırma politikası izlediğini öne süren Sim, "Yakutiye Belediyesi bizleri muhatap almıyor. Bugün sabah işyerlerimizi açtığımızda elektriklerimizin kesik olduğunu gördük. ARAS Elektriği aradığımızda bize, 'mahkeme kararı ile elektriklerinizi kestik' cevabını verdiler. Mağduruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen bizle 2 ay önce yaptığı toplantıda mart ayına kadar yerlerimizde oturmamızı söyledi. Bizler kamulaştırmaya karşı değiliz. Aksine destekçisiyiz. Ancak hukuksuz şekilde, kış mevsiminde mağdur edilmemizi insani ve hukuki bir davranış değil." dedi.

MAHÇUP VE MAĞDUR OLDUM

Semt esnafından lavaş ekmek üreticisi Murat Saydam ise elektrik kesintisi nedeniyle müşterilerine lavaş ekmek veremediğini ve ekonomik olarak zarara uğratıldığına dikkat çekerek, "Kesinti nedeniyle elektrikli hamur merdane makinesine çalışmadığı için lavaş ekmek siparişlerini yetiştiremedim. Müşterilerime karşı mahçup oldum. Siparişlerimi yetiştiremediğim içinde mağdur oldum." diye konuştu.

TEBLİGAT YAPILDI

Yakutiye Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden konu ile ilgili yapılan açıklamada ise kamulaştırma nedeniyle ilgili mülk sahiplerine tebligatın yapıldığı belirtildi. CİHAN
<< Önceki Haber Elektrikleri kesilen esnaf belediye tepki gösterdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER