Açığa alınan hakimin evine 10 polisle baskın

HSYK tarafından birkaç gün önce açığa alınan Hakim Kemal Karanfil'in Zonguldak'daki evinde arama yapıldı.

Açığa alınan hakimin evine 10 polisle baskın

Hakim Kemal Karanfil Eskişehir'de Sulh Ceza hakimiyken Sulh Ceza hakimliğinin kapatılması içi Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu.  Bunun üzerine kurul Kemal Karanfil'i oğlu yoğun bakımdayken Zonguldak'a atadı. Zonguldak'ta görev yaparken de bir hafta önce geçici görevlendirmeyle Urfa'ya gönderildi.
 
Hakim Kemal Karanfil hakkında soruşturma yürüten HSYK müfettişi, Kemal Karanfil'in Ttwitter üzerinden 25 paylaşımını terör örgütü propagandası kapsamında değerlendirdi. Zonguldak Cumhuriyet Başsavclığı'na yazı yazarak Twitter'dan hesabının ele geçirildğini duyuran Kemal Karanfil'in bu konuyla ilgili bir başvurusunun olup olmadığını sordu. Ancak başvurusunun olmadığı şeklindeki başsavcılık cevabı da dosyaya eklenen hakim Karanfil, hesabının  ele geçirildiğini sosyal medyadan duyurmuş bu durumu da kurula bildirmişti.
 
HSYK müfettişi bu paylaşımları terör örgütü propagandası yapmak şeklinde değerlendirdi. Bunun üzerin HSYK 2.Dairesi hakim Karanfil'i açığa aldı. Müfettişin talimatıyla bugün 10 polis, hakim Karanfil'in Zonguldak'taki evinde arama yaptı.
 
Karanfil'in evinde çocuğuna ait bilgisayara el konuldu müfettiş talimatıyla cep telefonunu da teslim etmesi gerektiği söylendi. 
 
Diğer taraftan Genelkurmay Başkanlığı'nın ve CHP'nin sosyal medyada kendilerine hakaret ettiği gerekçesiyle şikayet ettiği yargı mensubu O.K. hakkında HSYK hiçbir işlem yapmadı. 
 
Ayrıca sosyal medyadan muhaliflere 'Yavşak' ifadesini kullanan ve trol hakim diye bilinen hakim hakkında da işlem yapılmadığı gibi evinde arama kararı da verilmedi. 

Haberdar.com
<< Önceki Haber Açığa alınan hakimin evine 10 polisle baskın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER