Adalet Bakanlığı'ndan Çukurova'ya yeni noterlik


Adalet Bakanlığı, vatandaşlar ile sivil toplum örgütlerinden gelen talepler ve iş yoğunluğunda görülen artış üzerine Adana'da yeni bir noter kurulması için çalışma başlattı. Bunun üzerine Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılan incelemeler sonucunda kentteki 18'nci noterliğin, talepler doğrultusunda Çukurova ilçesine kurulması kararlaştırıldı.

Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü'nün yeni kurulacak noterlikle ilgili talimatları doğrultusunda inceleme yapan Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, yeni noterliğin 2008 yılında merkez Seyhan ilçesinin bölünmesi ile belediyelik olan ve nüfusu yaklaşık 350 bini bulan Çukurova ilçesine kurulması için çalışma başlattı. Kentteki mevcut 17 noterlik merkez Seyhan ve Yüreğir ilçelerinde bulunuyor. Vatandaşlar ile sivil toplum örgütlerinden gelen talepler üzerine Başsavcılık, vatandaşların kamu hizmetlerine daha rahat ulaşması, ilçedeki nüfus ve inşaat yoğunluğu, ticari hareketlilik ve ilçede hiç noter bulunmaması nedeniyle yeni kurulacak 18'inci noterliğin, Çukurova ilçesi sınırları içerisine kurulmasını talep etti.

Bu talebi değerlendiren Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü de olumlu yaklaşarak noterliğin, ilçenin Türkmenbaşı, Dr. Sadık Ahmet, Turgut Özal bulvarları ile Tarsus -Adana –Gaziantep (TAG) otoyolu arasında kalan bölüme kurulmasına karar verdi. Önümüzdeki günlerde kentin 18'inci noterliğinin ilçeye açılmasıyla birlikte, vatandaşların yaşadığı mağduriyetin giderileceği belirtildi.

Adalet Bakanlığı tarafından, gelen talepler ve iş yoğunlukları göz önünde bulundurularak 2013 yılında kurulan Adana 16'ncı Noterliği Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde, Adana 17'nci Noterliği ise Kıyıboyu Caddesi TOKİ evleri karşısında yer alan ve araç alış satış işleminin yoğun olarak yapıldığı Oto Galericiler Sitesi içerisinde açılması sağlanmıştı.
CİHAN
<< Önceki Haber Adalet Bakanlığı'ndan Çukurova'ya yeni noterlik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER