Adalet Bakanlığı'nın soruları Meclis gündemine taşındı


CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Adalet Bakanlığı tarafından düzenlenen sınavda 'Sineğin kaç gözü vardır?' 'Bir otobüse kaç pinpon topu sığar?' gibi soruların sorulduğu iddiasını Meclis gündemine taşıdı.

Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Meclis Başkanlığı'na soru önergesi verdi. "Basına yansıyan haberlere göre Adalet Bakanlığı'nın düzenlediği Yazı İşleri ve İdari İşler Müdürlüğü mülakat sınavında adaylara 'Sineğin kaç gözü vardır?' 'Bir otobüse kaç pinpon topu sığar?' gibi sorular sorulduğu iddia edilmiştir." diyen Tanrıkulu, bu bağlamda şu soruları yöneltti:

"- Adalet Bakanlığı'nın düzenlediği Yazı İşleri ve İdari İşler Müdürlüğü mülakat sınavında adaylara "Sineğin kaç gözü vardır?" "Bir otobüse kaç pinpon topu sığar?" gibi sorular sorulduğu iddiası doğru mudur?

- İddia doğru ise Adalet Bakanlığı Yazı İşleri ve İdari İşler personelini bu sorularla mı seçmektedir? Sineğin kaç gözü olduğu bilen adaylar mülakat sınavını geçmiş midir?

- Mülakat komisyonunda kimler bulunmaktadır? Bu komisyon üyeleri hangi kriter ya da kriterlere göre seçilmektedir?

- Anılan mülakata göre aday sayısı nedir? Bu adayların kaçı başarılı olmuştur? Başarılı olan adayların yazılı sınav notu kaçtır? Mülakatta başarısız olan adayların yazılı sınav sonuçları nedir?

- Güvenilirliği olmayan mülakat sistemi kaldırılacak mıdır? Kaldırılacaksa, konu ile ilgili yapılan çalışmalar var mıdır? Varsa, bu çalışmalar nelerdir?" CİHAN
<< Önceki Haber Adalet Bakanlığı'nın soruları Meclis gündemine taşındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER