Adanalılar 20 derece sıcakta buzda kaymanın keyfini çıkardı


Yaz sıcaklarının yaşandığı Adana'da vatandaşlar Seyhan Belediyesi'nin organizesiyle buz üzerinde paten keyfi yaşıyor. Yaşar Kemal Kültür Merkezi önündeki meydana bin metrekarelik portatif buz pisti kuran Seyhan Belediyesi, vatandaşların hizmetine sundu. Buzda kaymak isteyen vatandaşlar, geri dönüşümlü atık malzemeleri getirip pistten ücretsiz faydalanıyor.

Buz pistinin açılışı nedeniyle düzenlenen törende konuşan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilkleri yapmaya devam ettiklerini söyledi. Geri dönüşümlü atık malzeme getiren vatandaşların buz pistini ücretsiz kullanabileceklerini ifade eden Başkan Karalar, böylece hem çevre bilinci hem de geri dönüşüm kavramını geliştirmenin amaçlandığını dile getirdi. Buz pistinin 23 Nisan tarihine kadar açık kalacağını anlatan Başkan Karalar, "Vatandaşlarımız 09.00-19.00 saatleri arasında pistten faydalanacak. Hem spor yapılacak hem de getirilen geri dönüşüm malzemeleriyle alınan engelli araçları vatandaşlara dağıtılacak." dedi.
Başkan Karalar ve beraberindekiler daha sonra buz pistinin açılış kurdelesini kesti. Açılışa ellerinde pet şişelerle gelen öğrenciler ise pet şişeleri vererek buz üzerinde kaymanın keyfini çıkardı. Hayatında ilk defa buz üzerine çıkan çocuklar yürümekte zorluk çekti. Ayağına paten giyen bazı çocuklar profesyoneller gibi kayarken, bazı çocuklar ise sık sık yere düştü. Çok mutlu olduğunu söyleyen Ahmet Tekin adlı çocuk, buzda ilk defa kaydığını ve çok sevdiğini ifade etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Adanalılar 20 derece sıcakta buzda kaymanın keyfini çıkardı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER