ADÜ 'Engelsiz Üniversite' toplantısına evsahipliği yaptı

ADÜ 'Engelsiz Üniversite' toplantısına evsahipliği yaptı

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ), iki gün sürecek 14. Engelsiz Üniversite Bölge Toplantısı'na evsahipliği yapıyor. Üniversitelerde çalışan ve eğitim alan engellilerin engellerine son vermek için ADÜ Atatürk Kongre Merkezi'nde başlayan toplantıya, ülke genelinden 38 üniversitenin temsilcisi, resmi kurum ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Necmettin Erbakan Üniversitesi'nden görme engelli Yrd. Doç Dr. Yahya Çıkılı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Tunca, ADÜ Özel Eğitim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Kerim Gündoğdu, Aymelek Derneği Başkanı Yurdagül Altınbaş, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Üniversitelerde engellerin kaldırılması konusunda ciddi çalışmalar yaptığını ifade eden Rektör Bircan, "Engelli bireylerin günlük hayatta karşılaştıkları sorunların ortadan kaldırılması için yapılan tüm çalışmalarda, üniversiteler örnek ve öncü olmak durumundadırlar. Üniversiteler, her konuda örnek olması gerektiği gibi bu alanda daha hassas ve duyarlı olmalıdır. Engelli bireylerin önündeki engelleri kaldırma mücadelesi ve bilinci önce zihinlerde başlar. Üniversiteler, başta üniversite içerisindeki engellerin kaldırılmasında öncü olup daha sonra tüm ülkede, hattâ dünya genelinde engellilerle ilgili sorunları ortadan kaldırmaya çalışmalı." dedi.

Konuşmasının ardından Prof. Dr. Bircan, hazırlamış olduğu sosyal sorumluluk projesinden elde edilen gelirle alınan 10 tane akülü tekerlekli sandalyeden birini, ADÜ Diş Hekimliği Fakültesi'nde memurluk yapan ve sekiz yıl önce kemik erimesi sebebiyle yürümede zorluk yaşayan Gültekin Türker'e hediye etti. Bircan, diğer dokuz tekerlekli sandalyeyi ise ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere Aymelek Derneği'ne verdi. Ardından toplantı moderatörü, görme engelli Yrd. Doç Dr. Çıkılı, Bircan'a desteklerinden dolayı teşekkür ederek saat hediye etti.

İki gün sürecek toplantıda, üniversitelerdeki engelli öğrencilerin ve çalışanların yaşam standartlarının yükseltilmesi için neler yapılması gerektiği konusu irdelenip çözüm yolları aranacak. CİHAN
<< Önceki Haber ADÜ 'Engelsiz Üniversite' toplantısına evsahipliği yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER