Afyon Barosu, Türkmenlere saldırıyı kınadı


Afyonkarahisar Baro Başkanlığı, Türkmenlere karşı yapılan insanlık dışı saldırılar ile bunlara sessiz kalanları kınadıklarını açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, "Bayırbucak Türklerine ve Türkmen Dağı bölgesine karşı tarihi ve milli bir ödevimiz bulunmaktadır. Türk milletinin öz evladı öz kardeşi ayrılmaz parçası soydaşlarımız Türkmen kardeşlerimize karşı yapılan insanlık dışı saldırıları, katliamı ve bu katliama sessiz kalanları kınıyoruz." dedi.

Suriye'de Türkmenlere karşı işlenen insanlık suçuna karşı hep birlikte millet olarak tek yürek tepki gösterilmesi çağrısında bulunduklarını ifade eden Şahin, şöyle devam etti: "Mücadele etmeliyiz. Unutulmamalıdır ki tüm dünya emperyalist güçlerinin haçlı zihniyeti devam etmektedir. İslam'a karşı, Türk milletine karşı acımasız hain bir birliktelik içerisinde olmaya devam etmektedirler. Çok uzaklara gitmeye gerek yok yakın tarihimize baktığımızda dahi görülecektir ki; Körfez Savaşı'ndan bu yana ABD'nin hedefi güneyimizde bir koridor oluşturmak ve bölge de sömürü hakimiyetini sürdürmektir. Rusya'da bölge de kendine bir üs oluşturmak istemektedir. Akdeniz ve bölge petrolü üzerinde hakimiyet kurmak istemektedirler. Emperyal güçler bu yöndeki hedeflerini gerçekleştirmek isterken insanlık suçu işlemeye de devam etmektedirler."

CİHAN
<< Önceki Haber Afyon Barosu, Türkmenlere saldırıyı kınadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER