Afyon'da yumurta ihracatı azaldı, mermer artttı


Afyonkarahisar'da ekim ayında mermer ihracatı artarken, yumurta ihracatı yüzde 30 azaldı.

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) verilerine göre, ilde toplam sektörlerin ihracatı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 16,6 düşerek 25 milyon 282 bin lira oldu. İller sıralamasında geçen seneye göre ekim ayında 3 basamak düşerek 31'inci sırada yer aldı. Ekim ayında toplam 73 farklı ülkeye ihracat yapıldı.

En çok ihracat yapılan ilk 5 ülke Irak, ABD, Çin, Fransa ve Avustralya yer aldı. Ekim ayında Irak'a yapılan ihracatta yüzde 29 oranında düşüş gerçekleşti. Bu düşüşle Irak'a 7 milyon 469 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi. İkinci sırada yer alan ABD'ye ekim ayında ihracat yüzde 37 artarak 4 milyon 863 bin dolar oldu. Çin'e yapılan ihracatta gerileme görüldü, yüzde 25,8 gerileyen ihracat tutarı 1 milyon 820 bin dolar oldu.

2015 YILI EKİM AYI SEKTÖREL DEĞERLENDİRMESİ

Ekim ayında mermer ihracatında geçmiş ayların aksine bu ay artış gerçekleşti. Çoğunluğu mermer olan madencilik ürünleri sektörü ihracatı yüzde 7,2 oranında arttı. Ekim ayı ihracatı bu artışla 14 milyon 910 bin dolar olarak gerçekleşti. 7 milyon 676 bin dolar ihracat ile sektör olarak ikinci sırada yer alan ve çoğunluğu yumurta olan Su Ürünleri ve Hayvansal mamulleri ihracatı yüzde 30 oranında geriledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Afyon'da yumurta ihracatı azaldı, mermer artttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER