'Ağız bakım suyu tercihi için diş hekimlerine başvurun'


Diş Hekimi Arzu Yalnız Zogun, diş bakımında ağız bakım suyunun da önemli rol oynadığını vurguladı. Zogun, ürün tercihi için diş hekimine başvurulması gerektiğini de dile getirdi.

Zogun, ağız bakım suyu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"Ağız ve diş sağlığının devamlılığı korumak ve diş hastalıklarından korunmak için düzenli olarak ağız ve diş bakımının yapılması gerekir. Ancak rutin diş temizliği alışkanlıklarının dışında, komple ağız bakımı için ağız bakım suyunun da kullanılması gerekir. Genellikle diş fırçası ve diş macunun etkisi ile ağız hijyeninin sağlandığı düşülmektedir. Ancak düzenli olarak diş fırçalama alışkanlıklarının olmasına rağmen, diş fırçasının ulaşamayacağı yüzeylerde kalan besin artıları bakteri oluşumu için yeterli şartları hazırlamakta ve ilerleyen dönemlerde diş çürüklerine ve diş hastalıklarına neden olmaktadır. Bu nedenle gerekli hijyen şartlarının sağlanması ve diş sağlığının korunması için rutin diş bakımı alışkanlıklarına ağız bakım suyunun da eklenmesi gerekir.

Günümüzde birçok markanın ürettiği farklı etkilere sahip olan ağız bakım suları yer almaktadır. Bu ağız bakım ürünlerinin etkisi doğrultusunda kullanım amacı değişmektedir. Bazı ürünler ağız kokusu problemlerine karşı etkiliyken, diş çürüğü karşıtı ve bakteri plağı önleyici bileşenleri içeren ağzı bakım suyu seçenekleri de vardır. Ancak kişi için doğru bakımı sağlayacak, diş ve diş etini sağlığını koruyacak uygun ağız bakım suyu tercihi için diş hekiminize başvurmanız önerilmektedir."

Diş Hekimi Zogun, ağız bakım suyunun yararlarını şöyle sıraladı:

• Diş fırçasının ulaşamayacağı yüzeylere ulaşarak, bakteri oluşumunu engellenmektedir.
• Komple ağız bakımı kapsamında bakteri plaklarının azaltılmasını ve diş eti hastalıklarını önlenmesine yardımcı olur.
Ağız kokusu şikâyeti için kullanılması halinde, 12 saate kadar nefesin taze kalmasını sağlarken ayrıca bakterilere karşı da koruma sağlar.
• Diş minesinin güçlenmesine yardımcı olurken, diş hassasiyetinin oluşmasını engellemektedir.
• Günde 2 defa düzenli olarak dişlerin fırçalanmasının ardından ağız bakım suyu ile diş fırçasının ulaşmadığı bölgelerdeki bakterileri etkisiz hale getirilerek, komple ağız bakımı sağlamaktadır.

Konu ile ilgili detayları http://www.signalturkiye.com/urunler/agiz-bakim-sulari/ linkinden öğrenmek mümkün.
CİHAN
<< Önceki Haber 'Ağız bakım suyu tercihi için diş hekimlerine başvurun' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER