Ahmet Hakan davasında tahliye


Gazeteci Ahmet Hakan'ın evinin önünde saldırıya uğramasıyla ilgili açılan davada, tutuklu tek sanık Ahmet Şengüler de tahliye edildi.

İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu sanık Ahmet Şengüler ile 6 tutuksuz sanık hazır bulunurken, gazeteci Ahmet Hakan duruşmaya gelmedi. Duruşmada sanıklardan savunmaları istendi. Şüpheliler arasında yer alan ve eski Özel Harekat Polisi olduğu belirtilen sanık Yahya Kemal Gezer savunmasında, "Bu suçun ne şekilde benim üzerime atıldığını anlamış değilim. Benim ismimi verenlerin baskı altında benim ismimi verdiklerini düşünüyorum, sebebinin de ne olduğunu bilmiyorum. Ben bir polis memuru olarak 25 yıl hizmet yaptım. Eski özel timciyim. Ve bir çok terör örgütü ile ilgili operasyonlara katıldım. Ahmet Hakan Coşkun'u görmedim, bilmiyorum, bir hasımlığım da yoktur." dedi.

Savcılıktaki ifadesini tekrar ettiğini belirten sanık Kamuran Ergin de savunmasında, "Bizim amacımız darp etmek değildi, sadece soru soracaktık." ifadesini kullandı.

25 BİN TL İÇİN KİMSENİN KALBİNİ KIRMAM

Saldırıyla ilgili sanıklara 25 bin TL teklif edildiği iddia edilmişti. Bunun üzerine açıklama yapan sanık Soner Arık ise ifadesinde, "Ahmet Hakan'ın evinin önüne gittiğim söyleniyor. O dönem Kamuran Ergin, Fuat Elmas, Uğur Adıyaman ve ben oraya gitmiştik. Ama inşaat sektörü ile ilgili müteahhit ile görüşecektik. Bekir adlı bir müteahhitti. İnşaat yapıyordu, ben de emlakçılık ile uğraştığım için onunla görüşmek amacıyla gittim. Bu olay nedeniyle hayatım tersine döndü. Nişanlımdan ayrıldım. Eşim dostumu kaybettim. Basında farklı bir şekilde ismim kullanılmaya başlandı. Bu nedenle mağdur oldum. 25 bin TL için kimsenin kalbini kırmam." dedi.

İfadelerin ardından ara kararını açıklayan mahkeme, dosyanın tek tutuklu sanığı olan Ahmet Şengüler'in tahliyesine karar verirken, diğer sanıklar hakkında verilen adli kontrol kararının kaldırılmasına hükmetti. Sanıklardan Fuat Elmas'ın soruşturma aşmasında emniyette verdiği ifadenin darp altında alındığını iddia etmesi üzerine mahkeme, Elmas'ın tişörtünün incelenmek üzere emanete alınmasını karara bağladı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar bürosunda görevli savcılıkla hazırlanan iddianamede, tutuklu Ahmet Şengüler'in, 'mala zarar verme', 'kasten silahla yaralamaya teşebbüs', 'basit yaralama', 'Kemiklerin kırılmasına zarar verecek şekilde kasten yaralama' ve 'hakaret' suçlarından 3 yıldan 12 yıl 4 aya kadar hapsi istenmişti. Diğer 6 şüphelinin ise 'mala zarar verme', 'kasten silahla yaralamaya teşebbüs', 'basit yaralama', 'kemiklerin kırılmasına zarar verecek şekilde kasten yaralama' suçlarından 2 yıl 8 aydan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.



CİHAN
<< Önceki Haber Ahmet Hakan davasında tahliye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER