Ahmet Takan: AKP sosyete mekanlarını bürokratlar ve iş takipçileri doldurdu

Ahmet Takan: AKP sosyete mekanlarını bürokratlar ve iş takipçileri doldurdu

Bürokrasi çöktü!..

Gece yarısı yapılan toplu kafa koparma operasyonlarını bir tarafa bırakın, 13 yıllık AKP iktidarında alışık olmadıklarımıza(!) şahit oluyoruz. Daha önceki seçim dönemlerinde durumdan vazife çıkararak seçim meydanlarına kendiliğinden koşa koşa  inen AKP bürokratları bu sefer pek de nazlı. Ağırdan alıyorlar; temel sebebi onlarında 7 Haziran sonrası için şüpheleri var.  “Tarzan  zorda” yı gördükleri için de daha ağırdan satıyorlar kendilerini. Çetin pazarlıklar yapılıyor ikbal için.  “Atıl kurt” dan  “katıl kurt” a geçmek için referanslar, dosyalar, mektuplar, garanti belgeleri ortalığa saçıldı. Milletvekili adaylarının boşalttığı Çukurambar AKP sosyete mekanlarını  şimdilerde bürokratlar ve onların iş takipçileri doldurdu. Hesaplar-kitaplar, kafa koparmalar, sakallar masalara yatırtıldı. Pazarlık masalarından kalkıp ışığı görenler AKP için seçim sathı mahalline giriyor. Temkinliler bekliyor. AKP  ile bağlarını koparanlar ve de hiç işi olmayanlar ise sürgün yiyor.

Genel fotoğrafın ardından iki farklı örnek  vereceğim;

Birincisi,  Eğitim Bakanlığı’ndan. Hatırlarsınız; Bakanlıkta her  Bakan değişiminin ardından yapılan sürgünlerle dillere destan büyük bir havuz oluşmuştu. Bu havuz o kadar şişti ki olimpik ölçüyü aşıp taşmaya başladı. Bakanlığın merkez ve diğer binalarında oturacak yer kalmadı. Malum güncel siyasi çekişmelerden dolayı da Eğitim Bakanı Nabi Avcı bir yeniliğe daha imza attı!.. Havuzdan sürgün yaptı. 14 Nisan  tarihinde alınan Bakanlık onayı ile (Müsteşar Yusuf Tekin’i imzasıyla)  şahsa bağlı, Genel Müdür Yardımcısı, Daire Başkanı ve Grup Başkanı 69 bürokrat  Ankara’daki Akşam Sanat Okulu’na, 20 civarındaki bürokrat ise Rize, Aksaray ve Mersin’e sürgün edildi. Bu da belgelerden ikisi;




Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünün aldığı onay yazısında sürgünün gerekçesi içinde  “bilgi-beceri  ve donanımlarından faydalanmak”  gösteriliyor. Bakanlıkta Genel Müdür Yardımcılığı yapmış kişiler okulu müdürünün emri altına verilince nasıl yararlanılacaksa?..

Bir de  “şahsa bağlı Genel Müdür Yardımcısı, daire başkanı”  nasıl oluyor,  “Bu makamlar şahsa bağlı olur mu?”  diye soracaksınız. AKP sürgüne giden memurlar mahkemeye gidip kazanmasınlar diye uydurdu bunu. Tüm Bakanlıklarda  örnekleri var.  “Şahsa bağlı”  kadroları ve maaşları korunuyor. Onlarda ses etmezlerse mahkeme kapılarında sürünmüyorlar. Güzel formül değil mi!..

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ
<< Önceki Haber Ahmet Takan: AKP sosyete mekanlarını bürokratlar ve iş... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER