Airbus Türkiye'nin A400M uçağının teslimini geciktirebilir


Airbus Defence & Space firmasının Türkiye'ye teslim etmesi gereken iki A400M uçağının gecikebileceği açıklandı. Reuters'e konuşan bir Savunma Sanayi Müsteşarlığı yetkilisi, 2016'da yapılması planlanan teslimatın ertelenmesinin beklendiğini duyurdu.

Müsteşarlık yetkilisi, "A400M Sözleşmesi'ne göre, 2016 yılının nisan ve haziran ayında olmak üzere iki adet uçağın Türk Hava Kuvvetleri'ne teslim edilmesi gerekiyor. Ancak bu teslimatlarda gecikmeler olacağı öngörülüyor." diye konuştu.

Türkiye, Airbus'la 2003'te imzaladığı geliştirme ve tedarik sözleşmesi kapsamında TSK'nın nakliye uçağı ihtiyacını karşılamak üzere 10 adet A400M uçağı almaya karar vermişti. 2018 yılı sonuna kadar alınacak 10 A400M'den ilk ikisi 2014'te teslim edilirken 2015'te teslim edilmesi öngörülen uçaklardan birisi mayıs ayında ilk uçuş testi sırasında düştü.

Yetkili, "Şirkete düşen uçak için de yeni bir ödeme de yapılmayacak. Ancak proje kapsamında tüm ülkelere yapılan teslimatlarda gecikmeler söz konusu ve gecikme cezası uygulanmaktadır." dedi.

Airbus firması, A400M projesi kapsamında karşılaşılan motor ve entegrasyon sorunları sebebiyle Almanya, Belçika, Fransa, İngiltere ve İspanya'nın da yer aldığı projede teslimatlar konusunda birkaç yıldır sorun yaşıyor. CİHAN
<< Önceki Haber Airbus Türkiye'nin A400M uçağının teslimini geciktirebilir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER