"AK Parti iktidarı olmazsa seçim mi var diyorsunuz, ilelebet seçim yani!"


AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu'nun, erken seçimle ilgili "Umarız tek bir parti iktidar olur, yeniden seçime ihtiyaç olmaz." sözlerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "AK Parti iktidarı olmazsa seçim mi var diyorsunuz, ilelebet seçim yani!" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) Kurban Bayramı bayramlaşması başladı. CHP'nin kabul heyetinde Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Ankara Milletvekili Necati Yılmaz ve Parti Meclisi Üyeleri Fevzi Gümüş ile Rana Bozkurt yer alıyor. CHP'ye bayramlaşmak için gelen ilk AK Parti oldu. Bayramlaşmada CHP ile AK Parti arasında "Haydi Bismillah" tartışması yaşandı.

AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, sözlerine "'Haydi Bismillah' deyip CHP ile bayramlaşalım dedik." diye başladı. Niğde'de yaşanan trafik kazasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Gündoğdu, erken seçimle ilgili de "Olanda hayırlı olur. Umarız tek bir parti iktidar olur, yeniden seçime ihtiyaç olmaz. AK Parti olursa iyi olur." dedi. Gündoğdu, "Allah ülkemiz için hayırlısını nasip etsin." ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da "Bismillah' deyip biz de başlıyoruz. Bayramın barış ve kardeşlik getirmesini diliyorum. Umarım tekrar seçim ülkeye hayırlı olur. Gel gör ki bizim tercihimiz değildi." diye konuştu. Erken seçimle ilgili de Tanrıkulu, Gündoğdu'ya "AK Parti iktidarı olmazsa seçim mi var diyorsunuz, ilelebet seçim yani." diye konuştu.

Türkiye'de işlerin iyi gitmediğini, her gün gençlerin yaşamını yitirdiğini dile getiren Tanrıkulu, "Hükümet olsaydı iyi olurdu. Tabi önümüzde seçim var. Seçim güvenliği bakımından adil seçim yapılması bakımından tüm partilere görev düşüyor. Adil ve dürüst seçimin ortadan kaldırılmasına karşıyız. Dürüst ve adil seçim içinde güvenlik ortamının hükümet başta olmak üzere tüm partilerin sağlaması şart." şeklinde konuştu.

HDP ile hükümet kurmanın kendi tercihleri olamayacağını vurgulayan Gündoğdu, "CHP ve MHP ile olabilir dedik. MHP olmaz dedi. Nezaketiniz için teşekkür ediyoruz. 34 saat görüşme oldu." ifadelerini kullandı. Neden koalisyon kurulamadığına ilişkin Leyla ve Mecnun'la ilgili bir nükte anlatan Gündoğdu, "Bizim reform olarak gördüklerimizi, siz restorasyon olarak gördünüz. Besmele olayında olduğu gibi. Her hayrın başı besmele ile yaptık ama siz bunlara karşı çıktınız. Besmele 78 milyonun ortak değeridir. Hadis-i Şerif'te var; 'Her hayrın başı besmeledir.' Besmele bizim hayat tartımız, biz yaşamaya devam edeceğiz. Koalisyon olsaydı iyi olurdu, millet koalisyon kurun dedi. Ama iki siyasi partinin bir araya gelişi, birlikte yolculuğu bugün baktığımızda zorlaştırıyor. O zaman hep beraber seçime gidiyoruz." ifadelerini kullandı.

"AK PARTİ, YİNE MAĞDURİYET ÜZERİNDEN SİYASET YAPIYOR"

Din dersi ve imam hatiplerin koalisyon görüşmelerinde gündeme gelmediğini dile getiren Tanrıkulu, gündeme gelmeyen konuların konuşulmasına da karşı olduğunu kaydetti. Konuşulmamış mevzuların koalisyonun kurulmamasının sebebi olarak gösterilmesinin doğru olmadığını belirten Tanrıkulu, besmelenin siyasi propaganda aracı olarak kullanılmasının doğru olmadığını vurguladı. "Hem 78 milyonun ortak değeri diyeceksiniz hem de seçim şarkısı yapacaksınız." diyen Tanrıkulu, AK Parti'nin amacının YSK'nın şarkıyı yasaklaması halinde yeni bir mağduriyet üzerinden siyaset yapmak olduğunu kaydetti.

"Kutsal ortak değerlerin propaganda yapılmasına karşıyız." diyen Tanrıkulu, ibadeti siyaset için yapmadıklarına dikkat çekti. AK Partili Gündoğdu ise eğer AK Parti mağduriyet siyaseti yapacaksa CHP'nin seçim şarkısı için YSK'ya başvurmaması gerektiğini kaydetti.

"Haydi Bismillah" polemiği sürerken Tanrıkulu, "Haydi Bismillah" deyip kalkmak istedi. Ancak Gündoğdu, birkaç söz daha söylemek istediğini ifade etti. Ardından toplu bir fotoğraf çekilerek bayramlaşma sona erdi. CİHAN
<< Önceki Haber "AK Parti iktidarı olmazsa seçim mi var diyorsunuz, ilelebet... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER