Rusya yeni jetleriyle IŞİD'i vurdu iddiası

Suriye’de yeni Rus jetlerinin operasyonlarda kullanıldığı iddia edildi.

Rusya yeni jetleriyle IŞİD'i vurdu iddiası

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın başdanışmanı Buseyna Şaban Rusya ile ABD’nin Suriye krizinin çözümü için “örtülü anlaşmaya” vardıklarını söylerken, Suriye hükümet güçlerinin Rusya’nın yeni konuşlandırdığı savaş uçaklarıyla IŞİD’i vurduğu haberleri geliyor.

Cumhuriyet'in haberine göre, Suriye ordusunun Rusya’nın yeni zırhlı araçlarını kullanmaya başlamasının ardından, muhaliflerin Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Rus savaş uçaklarının Halep’in doğusundaki IŞİD mevzilerini bombaladığını, böylece Suriye askerlerinin sıkıştığı Kweiris hava üssündeki IŞİD ablukasının kırılmasının amaçlandığını belirtti. Suriye ordusu Rus İHA’larıyla cihatçılara ilk operasyonları çarşamba günü kuzey ve doğuda gerçekleştirdi.

Akdeniz’de tatbikat
Rusya Savunma Bakanlığı, eylül ve ekimde Doğu Akdeniz’de deniz tatbikatı düzenleyeceğini de duyurdu. Füzelerin ateşleneceği 40 muharebe egzerzisi yapılacak tatbikata Karadeniz Filosu’ndan Saratov çıkarma gemisi, Moskva güdümlü füze kruvazörü ve Smetlivy destroyeri de katılacak. Rusya’nın son askeri faaliyetlerine ABD değil, Fransa ve Britanya tepki gösterdi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise “Rusya’nın ABD ile masaya oturup niyetlerine açıklık getirmesi, IŞİD’e karşı ABD öncülüğündeki koalisyonla işbirliği yapması ve yapıcı rol oynaması” çağrısında bulundu.
<< Önceki Haber Rusya yeni jetleriyle IŞİD'i vurdu iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER