AK Partili belediye başkanı camiden canlı yayın yaptı


İzmir'in Menderes ilçesinin AK Partili Belediye Başkanı Bülent Soylu, caminin içinden canlı televizyon yayını yaptı. Program, İzmir'in yerel televizyonlarından birinde yayımlandı.

Caminin içine önce canlı yayın ekipmanları kuruldu. Getirilen sehpa ve koltuklarla cami adeta stüdyoya çevrildi. Arife günü Mestanlı Camisi'nin içinden yapılan ve yaklaşık yarım saat süren canlı yayında, Başkan Soylu icraatlarını anlattı, muhalefete çattı. Programın kadın sunucunun, başörtüsü takmadığı görüldü.

Durumu eleştiren bazı vatandaşlar, camiye başı açık giren yerel kanal muhabiri Didem Karavelli'ye tepki göstererek, "Yabancı turistler bile ülkemizdeki camileri ziyaret ettiğinde, İslami geleneklere saygı göstererek başörtüsü takıyor." dedi. CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit de Başkan Soylu'nun camide siyaset yapmasına sert tepki gösterdi. Yiğit, "Bu sadece Menderes'te olan bir şey değil. Bu adamlar, Türkiye'nin tamamında bunu yapıyor. Doğru bulmuyoruz. Dini siyasete alet etmenin anlamı yok. Din ayrıdır, siyaset ayrıdır." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber AK Partili belediye başkanı camiden canlı yayın yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER