Akar'dan çatışma bölgesine sürpriz ziyaret

GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Şırnak'a gelerek PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlar hakkında brifing aldı.

Akar'dan çatışma bölgesine sürpriz ziyaret

Şırnak'ın sokağa çıkma yasağı bulunan Cizre ve Silopi ilçelerinde, güvenlik güçleri hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için düzenlenen ve 10 bin güvenlik görevlisinin katıldığı operasyonlar devam ederken, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar bugün Şırnak'a geldi. 

Orgeneral Hulusi Akar, yanında Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, 2'inci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti ile birlikte helikopterle Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na indi. Komutanların gelişinde bulundukları helikopterlere Kobra helikopterler de eşlik etti.

ŞEHİT CENAZESİNE KATILDILAR

Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ve beraberindeki komutanları Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar karşıladı. Komutanlar burada dün Cizre İlçesi'nde şehit olan jandarma uzman çavuş Serkan Has için düzenlenen cenaze törenine katıldı. Törenin ardından şehit Has'ın cenazesi memleketi Osmaniye'ye gönderildi.

Törenin ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Cizre ve Silopi'de yürütülen operasyonlar hakkında brifing aldı. Orgeneral Akar ve yanındaki komutanlar daha sonra bölgedeki birliklerde denetlemelerde bulundu.
<< Önceki Haber Akar'dan çatışma bölgesine sürpriz ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER