Akdeniz Belediyesi'nden direnişteki işçilere destek


Akdeniz Belediye Meclisi, Şişecam idaresinin Mersin fabrikalarında işten çıkarma planlaması yapması nedeniyle vardiya sonrası işyerlerini terk etmeme kararı alan personele destek ziyaretinde bulundu. Tüm parti gruplarından meclis üyelerinin katıldığı destek ziyaretinde meclis üyeleri adına konuşan Belediye Eş Başkanı M. Fazıl Türk, işçilerin bu haklı direnişinde maddi-manevi yanlarında olduklarını ve eylemi desteklediklerini ifade etti.

Şişecam Grubunun Mersin'de faaliyet gösteren fabrikalarında 200'e yakın kıdemli personeli işten çıkarma planları yapması nedeniyle 2 Kasım'dan itibaren uyarı eylemleri yapmaya başlayan işçilere, Akdeniz Belediye Meclisinden tam destek geldi. Kasım ayı olağan toplantısını gerçekleştiren meclis, toplantının ardından tüm grupların desteği ile toplu olarak eylemdeki işçileri ziyaret etti. Vardiya bitiminde evlerine gitmeyen ve fabrika içerisinde kalan işçileri ziyaret eden meclis üyeleri, işçilerin bu haklı eylemini desteklediklerini dile getirdiler. Meclis üyeleriyle birlikte işçilerle kapı önünden görüşen Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı M. Fazıl Türk, belediye meclisinde temsil edilen bütün partilere mensup meclis üyeleriyle birlikte bu destek ziyaretine geldiklerini dile getirdi.

Akdeniz Belediyesi olarak emeğe ayrı bir önem verdiklerini vurgulayan Eş Başkan Türk, "Bizim için emek en yüce değerdir. Yıllarca birlikte çalışan ve bir aile gibi olan Şişecam emekçilerinin, işten çıkarılmak isteyen arkadaşları için eylem kararı alması son derece anlamlı ve önemlidir. Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı olarak ben de bizzat yetkililer ile görüşeceğim. Size şunu açıkça ifade etmek istiyorum, bu direniş esnasında her ne ihtiyacınız olursa maddi-manevi yanınızdayız. Umarım bu eyleminiz üretimi durdurmaya gerek kalmadan çözülür. Bugün meclisimizde bulunan bütün partilerin temsilcisi üyelerimizle birlikte buraya geldik. Emek ve alın teri üzerinden siyaset yapılmaması gerektiğinin en net mesajını vermeye çalıştık. Ben Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı olarak ve tüm meclisimiz adına sizleri bir kez daha selamlıyor, yanınızda olduğumuzu yinelemek istiyorum" dedi.

Geçtiğimiz yıllarda yaşanan grev döneminde de Akdeniz Belediyesi yöneticilerinden büyük destek gördüklerini hatırlatan Kristal-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı ve Akdeniz Belediye Meclis Üyesi Ahmet Ergev, Akdeniz Belediye meclis üyelerinin kendilerine destek vermesinden ötürü memnuniyetini dile getirdi. Grupları adına destek mesajlarını ileten meclis üyelerinin konuşmalarının ardından işçiler de eylemin mevcut durumu hakkında bilgi verdiler. Meclis üyeleri son olarak, beraberlerinde getirdikleri su ve erzakı işçilere teslim etti. CİHAN
<< Önceki Haber Akdeniz Belediyesi'nden direnişteki işçilere destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER