Akın İpek'ten kayyımla ilgili ilgi çekici iddia


Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek, şirketlerini yöneten kayyım tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, altın rezerv ve üretiminin gerçek olduğunun kamuoyuna alenen ilan edildiğini belirtti. İpek, söz konusu açıklamanın, kayyımın da bu duruma ikna olduğunu gösterdiğini vurguladı.

Akın İpek, Twitter'dan yaptığı açıklamada, şirketinin altın üretimiyle ilgili daha önce yapılan spekülatif açıklamalara cevap verdi. İpek, 5 Şubat'ta kayyım yönetimindeki Koza Altın İşletmeleri Anonim Şirketi adına KAP'a yapılan duyurunun bu iddiaları çürüttüğünü dile getirdi. Açıklamayı, kayyımların da altın rezerv ve üretiminin gerçekliğine ikna olduklarının bir işareti olarak değerlendiren İpek'in paylaştığı mesajlar şöyle:

* Bu KAP duyurusu şu demek; 2015 yılı Altın rezerv ve üretimlerinin gerçek olduğuna Kayyımlar da ikna oldular.
* Sadece Koza Altın'ın yeraltı kaynakları 13.2 milyon ons olarak ilan adildi. (16,250 Milyar dolar) Hiç bir devlet imtiyaz kullanılmadı.
* Koza İpek'in önü kesilmese idi, Türkiyenin yeraltı zenginliklerini ortaya çıkarabilirdi. Koza %100 yerli sermayeli tek Türk Altın şirketidir
* Koza İpek grubu bir kamu ortaklığı değildir. Genel kurul kararları ve yönetim kurulu icraatları yasal mevzuata uygunsa sorgulanamaz.
* Bu büyüklükteki şirketler devlete vergi ödemek dışında, topluma, toplumun her kesimine fayda sağlamak mecburiyetindedirler.
* Bu güne kadar Türkiye'de arama yapıp, altın keşfeden ve üretim tesisi kuran tek Türk altın şirketi Koza Altındır.

"REZERVLERİMİZ İSE 4 MİLYON ONS OLARAK HESAPLANMIŞTIR"

Koza Altın İşletmeleri Anonim Şirketi tarafından 5 Şubat 2016 tarihinde KAP'a yapılan açıklama şöyle:

"Şirketimizin 31.12.2015 tarihi itibariyle sahip olduğu toplam kaynak (resource) ve rezerv (reserve) miktarlarına ilişkin uluslararası bir kuruluş olan SRK Consulting USA tarafından denetlenen ve Uluslararası JORC standardına göre düzenlenen sonuçlar aşağıda yatırımcılara açıklanmaktadır.

2015 yılı içerisinde yapılan 38,490 metre karotlu sondaj ve diğer jeolojik çalışmaların sonucunda alınan numunelerin analizleri uluslararası bir şirket olan ALS Global laboratuarları tarafından yapılmıştır.

31.12.2015 tarihi itibariyle görünür, muhtemel ve mümkün kaynaklar toplamı 13,2 milyon ons, rezervlerimiz ise 4.0 milyon ons olarak hesaplanmıştır.

2014 yılı sonu itibariyle kaynaklarımız 13,4 milyon ons rezervlerimiz ise 4.2 milyon onstu. 2014 yılı içerisinde 266,000 onsluk üretim yapılmıştır. Yapılan üretim miktarı düşüldükten sonra rezervlerimizdeki yıllık artış oranı %3.7'ye tekabül etmektedir.

Madencilik sektörünün genelinde olduğu gibi, izin süreçlerinde yaşanan gecikmeler ve 2015 yılı içinde altın fiyatındaki değişimlerin etkisiyle kaynak ve rezerv başabaş tenör değerlerinin yükselmesine rağmen Şirketimizin aramalar, jeoloji ve maden ekipleri çalışmalarına devam ederek, kaynak ve rezerv rakamlarını artırmışlardır."
CİHAN
<< Önceki Haber Akın İpek'ten kayyımla ilgili ilgi çekici iddia Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER