Akıncı: ABD'nin Güney Kıbrıs'a silah ambargosunu kaldırdığı doğru değil


KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, ABD Dışişleri Bakanı Kerry ile yaptıkları görüşmede ABD'nin Güney Kıbrıs'a silah ambargosunu kalktığı yönündeki bir kararının doğru olmadığı bilgisini aldığını kaydetti.

Akıncı, "Sadece hazırlanacak bir rapora bakıldıktan sonra böyle bir durum gündeme gelebilir. Bu sürece yardımcı olmayacağı çok açıktır. Böyle bir gelişmenin olmayacağı kanaatindeyiz." dedi.

Akıncı, Kerry ile yaptığı görüşme sonrasında basın açıklaması yaptı. Kerry ile son derece verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini aktaran Akıncı, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşmemesinde Türkiye ile yaşanan krizin hiçbir etkisi olmadığını kaydetti. Akıncı, eşit statüye riayet edilmemesi sebebiyle Lavrov'la görüşmesinin gerçekleşmediğini belirterek, "O zaman daha ileriye giderek makamımızı ara bölgeye taşımak zorunda kalırız." diye konuştu.

"MALİ AÇIDAN ABD'DEN DESTEK OLACAĞI TEYİT EDİLDİ"

Kıbrıs sorunun çözümünde ABD'nin mali açıdan herhangi bir rakam telaffuz etmediği aktaran Akıncı, kendilerinin de bu yönde bir beklentilerinin olmadığını ifade etti. ABD yetkililerinin bu konuda daha önceden yardımcı olacağını zaten söylediklerine işaret eden Akıncı, "Bunun uluslararası kolektif bir çalışma olacağı konusunda hemfikiriz. Bu bir ülkeden beklenecek bir durum değil. ABD'nin de buna destek olacağı bir kez daha teyit edildi." açıklamalarında bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Akıncı: ABD'nin Güney Kıbrıs'a silah ambargosunu kaldırdığı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER