"AKP hükümetleri sonunda Türkiye'yi terör merkezi haline getirdi"


Millet ve Adalet Partisi (MİLAD) Genel Başkanı Mehmet Bozdemir, 14 yıldır iktidarda olan AK Parti hükümetlerinin, sonunda Türkiye'yi terör merkezi haline getirmesinin düşündürücü olduğunu bildirdi.

Bozdemir, Sultanahmet saldırısına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: "İnsanlığın en büyük düşmanı olan terörü lanetliyoruz. Daha önce de hatırlattığımız gibi ülkemiz çok büyük bir terör tehdidi altındadır. Son yıllarda demokrasiden, hukuktan ve insani değerlerden hızla uzaklaşan ve 14 yıldır iktidarda olan AKP Hükümetlerinin, sonunda ülkemizi terör merkezi haline getirmesi gerçekten düşündürücüdür.
Devletin bir numaralı görevinin vatandaşlarının can güvenliğini sağlamak olduğunu hatırlatmak isteriz. Ülkemizdeki terör ve güvenlik zafiyeti, hızla devlet ve insanlık zafiyetine doğru ilerlemektedir. Bu durum toplumsal barışın ve ülke bütünlüğünün bozulmaya doğru gittiğinin açık bir göstergesidir. Başta hükümet olmak üzere bütün yetkilileri uyarıyoruz. Terör konusunda köklü ve kalıcı tedbirler almazsanız; ülkemizde telafisi ve tedavisi mümkün olmayan hasarlar meydana gelebilir. Hükümet daha fazla zaman kaybetmeden bir insanlık meselesi olan terör konusunda, muhalefeti ve diğer STK'ları da yanına alarak çözüm yollarını bulmalıdır. Bunu başaramıyorsa, derhal görevinden istifa ederek yeni bir milli mutabakat hükümetine görevi devretmelidir. Durumun vahametini değerli basınımız aracılığı ile kamuoyunun bilgisine arz ederiz."
CİHAN
<< Önceki Haber "AKP hükümetleri sonunda Türkiye'yi terör merkezi haline... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER