AKP'li başkandan valiye inanılmaz sözler

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Edip Uğur, Vali Mustafa Yaman'ı ‘nitelikli dolandırıcılık ve yatırımları sabote etmekle' suçladı.

AKP'li başkandan valiye inanılmaz sözler

Kentle ilgili yatırımlar hakkında bilgi veren Başkan Uğur, toplantı sonunda soruları cevaplandırdı. 

Vali Yaman ile aralarında bir çekişme olup olmadığı sorulan Uğur, “33 yıldır valisiyle, bakanıyla, milletvekilleriyle münasebetimiz var. Biz bir valiye karşı nasıl hitap edileceğini, nasıl davranılacağını bilen bir insanız. 

Benim 16 yıl milletvekilliğim, 7 yıl genel başkan yardımcılığım var ve şu anda büyükşehir belediye başkanıyım. Tabii maalesef Balıkesir bu konuda talihsiz. Şu anda nitelikli dolandırıcılık suçu işlemiş bir kişi Balıkesir valisi. Nitelikli dolandırıcılık.” dedi.

İddiaları reddeden Vali Yaman ise kendi kendine kovuşturma açtırdığını, Cumhuriyet Savcılığı'nca kovuşturmaya yer olmadığına dair karar çıktığını belirterek, şunları söyledi: “Bana iftira atmadan dolayı burada bir yerel gazete hakkında dava açıldı. 

Ben bununla ilişkin kendi kendime kovuşturma açılmasını şikayette bulunup, konunun incelenmesini istedim. Kovuşturmaya yer olmadığına ilişkin karar verildi hakkımda. 

Burada bir sıkıntı yok. Ben bu konuda çok müsterihim. Konu niye ısıtılıp gündeme getiriliyor anlamış değilim. Böyle bir şey olmadığı halde niye yapılıyor? Onlar da biliyor. Bir algı operasyonu yaptırılıyor.”

CİHAN
<< Önceki Haber AKP'li başkandan valiye inanılmaz sözler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER