Aksaray, şehidini toprağa verdi

Aksaray, şehidini toprağa verdi

Şırnak'ın Cudi Dağı'nda bölücü terör örgütü PKK tarafından açılan taciz ateşinde şehit olan Uzman Çavuş İlker Tosun'un cenazesi memleketi Aksaray'ın Demirci beldesinde toprağa verildi.

Şırnak'ın Cudi Dağı'nda bölücü terör örgütü PKK tarafından açılan taciz ateşinde şehit olan Uzman Çavuş İlker Tosun'un cenazesi memleketi Aksaray'a getirildi. Son kez helallik almak üzere Gülağaç ilçesine bağlı Demirci beldesindeki baba ocağına getirilen şehidin naaşı burada göz yaşları ile karşılandı. Şehidin yakınları fenalık geçirirken, helalliğin ardından şehidin naaşı, askeri kortej eşliğinde tören yapılacak belde meydanına getirildi. Cenaze namazında gözyaşları sel olurken şehidin kız kardeşi Ayşe Tosun başına taktığı asker şapkası ile abisini uğurladı. Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı belde mezarlığında defnedildi.

Törene Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, , Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve çok sayıda vatandaş katıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Aksaray, şehidini toprağa verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER