AKÜ laboratuar açtı, nörolojik hastalıklar daha kolay teşhis edilecek

AKÜ laboratuar açtı, nörolojik hastalıklar daha kolay teşhis edilecek

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi başta epilepsi hastalığı olmak üzere birçok nörolojik hastalığı teşhis ve takibini sağlayacak Nörosonoloji ve video EEG laboratuarlarını hizmete açtı. Bölgede ilk ve tek olan labaratuvar sayesinde beyin ölümünün tanınması da mümkün olacak.

Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yaman, klinik nörofizyoloji bilim dalı ve video EEG laboratuvarının hem tıp ve yardımcı sağlık personeli eğitiminde hem de hasta hizmetlerinde çok önemli katkılar ve avantajlar sağlayacağını söyledi. Yaman, laboratuvarların başta epilepsi hastalığı olmak üzere birçok nörolojik hastalığın teşhis ve takibinde kullanıldığını ve bu alanda bölgede ilk ve tek laboratuvar olarak sadece Afyonkarahisar halkına değil tüm bölge halkına hizmet sunacağını ifade etti.

"SON TEKNOLOJİ CİHAZLAR İLE FELÇLİ HASTALARA HİZMET VERİLECEK"

Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serdar Oruç da hizmet vermeye başlayan, beyin kan akım ölçümlerinin yapıldığı nörosonoloji laboratuvarların Türkiye'de az sayıda merkezde bulunduğunu kaydetti. Oruç, "Laboratuvarımızda bulunan transkranial ve ekstrakranial ultrason cihazları yardımıyla halk arasında felç olarak bilinen beyin damarlarının tıkayıcı ve kanatıcı hastalıklarının tanı, takibi ve tedavi planlaması yapılabilmektedir. Bunun yanında laboratuvarımızda bulunan cihazlarla beyin ölümünün tanınması mümkün olmaktadır." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber AKÜ laboratuar açtı, nörolojik hastalıklar daha kolay... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER