Aliyev, Minsk Grubu eşbaşkanlarını kabul etti


Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu eşbaşkanları; James Warlick (ABD) İqor Popov (Rusya) Pierre Andrieu(Fransa) kabul etti. Kabulde Ermenistan-Azerbaycan cephe hattındaki son durum ele alındı. Minsk Grubu eşbaşkanları iki tarafın kararıyla varılan ateşkesin memnuniyet verici olduğunu bildirdi.

Uluslararası kuruluşların Azerbaycan'ın tutumunu desteklediğini belirten Aliyev, BM, AGİT, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Avrupa Konseyi'nin de ülkesi için gerçekleri yansıtan kararları olduğunu hatırlattı.

Aliyev, "Artık durum kimseye sır değil. Kim işgalci, kim işgalin kurbanı, bilinmektedir. Bu nedenle görüşmeleri baltalamak için bu tahribata el attılar. Bu tahribat sonucunda şehitlerimiz, yaralılarımız oldu. Ancak düşmana çok büyük sarsıcı darbeler vuruldu. Suçlu onlar, kendileridir. Azerbaycan ordusu temas hattında üstünlüğünü daha da pekiştirdi. " dedi.

İlham Aliyev, "Çatışmalarda köylerimize ateş açtılar. Sivil halktan ölenler ve yaralananlar oldu. Yaklaşık 300 ev hasar gördü. Azerbaycan ordusu hiçbir zaman sivil halka karşı savaşmadı, savaşmayacak." şeklinde sözlerini tamamladı.

Minsk Grubu, Karabağ sorununu barışçıl yollarla çözmek amacıyla ABD, Rusya ve Fransa tarafından AGİT şemsiyesi altında oluşturuldu.
CİHAN
<< Önceki Haber Aliyev, Minsk Grubu eşbaşkanlarını kabul etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER