Alman Eko Turizmi Uzmanı: Antalya kış turizminde emekli Almanlar için çok cazip


Almanya Bielefeld Üniversitesi emekli Öğretim Üyesi ve Eko Turizmi Uzmanı Prof. Dr. Hors Böhmert Ottmann, kış turizmi açısında Türkiye'nin İspanya, İtalya, Fransa, Yunanistan, Mısır ve Tunus'a göre daha avantajlı olduğunu söyledi.

580 bin yatak kapasitesine sahip Antalya'da kışın turizmcilerin ölü sezon diye bahsettiği 5 aylık dönemde açık olan otellerin doluluk oranının yüzde 30-35 seviyesinde olduğunu belirten Ottmann, bunun başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinde iyi bir tanıtımla yüzde 50 seviyesine çıkarılabileceğini kaydetti.

Almanya'da her yıl kış döneminde 400 bin bisiklet tutkununun 20 güne ile 2 ay arasında İspanya Mayorka Adası'na pedal çevirmeye gittiğine dikkat çeken Ottmann, kışın iyi bir fiyat belirlemesi ile Almanya'da emekli, engelli, bisiklet, doğa sporları, futbol, tenis, golf, oryantiring, doğa yürüyüşü ve İskandinav yürüyüşü sporuna yönelik tanıtımların ön planda tutulması ile Antalya'ya çekilebileceğinin altını çizdi.

Antalya bölgesinde kışın açık olan otellerin yüzde 35'lik doluluk oranının yüzde 28'ini Almanların oluşturduğunun altını çizen Ottmann, şöyle konuştu: "Emekli Alman turistler için kışın Antalya'da tatil yapma imkanları İspanya'ya göre çok makul bir durumda. Güneşli gün sayısı çok büyük bir avantaj. İyi bir tanıtımla kış döneminde Almanya, Hollanda, Belçika, Lüksemburg, Avusturya, Çek Cumhuriyeti ve İskandinav ülkeleri Antalya'ya çekilebilir. Bu iyi yapılırsa önümüzdeki günlerde Almanya'da havaların soğuması ile birlikte yaşlı turistler için Antalya 20, 40 ve 2 aylık konaklamalar için daha cazip konuma gelecektir." CİHAN
<< Önceki Haber Alman Eko Turizmi Uzmanı: Antalya kış turizminde emekli... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER