Almanya binlerce otobüs şoförü arıyor


Almanya'da belediyelere bağlı toplu taşımacılık başta olmak üzere hem kamu sektöründe hem de özel şirketlerde çok sayıda otobüs şoförü ihtiyacı bulunuyor.

Bu yıl emekliye ayrılacak olanların sayısının yüksek olması sebebiyle yeni otobüs şoförlerine ihtiyaç olacak. İstatistiklere göre bu yılın sonuna kadar her üç şoförden biri emekliye ayrılacak. Bu durum hem otobüs şoförü olmak isteyen gençler için hem de mesleğinde aradığını bulamayıp başka bir meslek öğrenmeyi düşünen yetişkinler için ve mesleğine ailevi nedenlerden ötürü bir süre ara vermiş olup yeni bir meslek öğrenmeyi planlayan kadınlara bulunmaz fırsatlar sunuyor.

Diğer yandan şehirler arası otobüs seferlerinin 2013 yılında özelleştirilmesiyle birlikte, 300 hattın işletilmesine izin verildi. Bu hatlarda geçen yıl 20 milyona yakın yolcu taşındı.

HER YIL 2 BİN 400 ŞOFÖR GEREKİYOR

Uluslararası Otobüs Turizmi Birliği'nin (IBV) yaptığı araştırmalara göre Almanya'da her yıl 2 bin 400 yeni otobüs şoförüne ihtiyaç duyulacak.

Sektörün uzmanları otobüs şoförlüğünü "geleceği olan bir meslek" olarak nitelendiriliyor ve araç kullanmayı seven gençlere bunu meslek haline getirerek geleceklerini güvence altına almaları öneriliyor. CİHAN
<< Önceki Haber Almanya binlerce otobüs şoförü arıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER