Almanya'da IŞİD operasyonu


Almanya'da sabah saatlerinde polis radikallere yönelik üç eyalette eşzamanlı baskınlar düzenledi. Yüzlerce polisin katıldığı baskınlar Berlin, Aşağı Saksonya ve Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletlerindeki belirlenen adreslere yapıldı.

Berlin'de dört daire ve iki işyerine, KRV ve Aşağı Saksonya'da birer mülteci yurduna yapılan bakınlar ve aramalar saldırı hazırlığında olan dört radikale yönelikti. Berlin polisi baskınların gerekçesini "devlete karşı ağır bir saldırı hazırlığı" şeklinde açıkladı.

Emniyet birimlerinden sızan bilgilere göre bu kişiler IŞİD tarafından yönlendirilerek Almanya'da ses getirecek bir saldırı peşindeydi. 450 kişilik polis ekibi ile yapılan Berlin'deki baskınlarda bir şüpheli tutuklanırken 31 yaşındaki diğer şüpheli ise aranıyor. Hannover'de de 26 yaşında başka bir şüphelinin arandığı bildirildi. Baskınlarda aranan esas şüphelinin KRV'de Sauerland Bölgesi'nde yaşayan 35 yaşında bir Cezayir vatandaşı olduğu ve söz konusu şahsın Attendorn Kasabası'nda mülteci ilk kayıt merkezinde gözaltına alındığı bildirildi.

Anayasayı Koruma Teşkilatı'nın dikkatini çeken bu şahsın yapılan takibinde Suriye'de IŞİD adına savaşa katıldığı ve farklı kimliklerle Almanya'da dolaştığı öğrenildi. Cezayirli şüphelinin Suriye kamplarında silahlı eğitim görmüş olan bir IŞİD militanı olarak Cezayir'de de arandığı alınan bilgiler arasına yer alıyor. Aranan dört kişi hakkında şüphelerin yılbaşında yoğunlaşması üzerine yakın takibe alındıkları belirtildi. Şüphelilerin yakın zamanda Berlin'de bir araya gelerek, birlikte hareket etme planları içinde oldukları kaydedildi.

Baskınlarda çok sayıda akıllı telefon ve bilgisayara da el konulduğu, bunların delil olarak değerlendirileceği öğrenildi. Fakat buradaki bilgilerin değerlendirilmesinin zaman alacağı duyuruldu. Şimdiye kadar elde edilen bilgi ve delillerden henüz ciddi bir saldırının önlendiğine yönelik bir ipucuna rastlanmadığı da ayrıca belirtildi. CİHAN
<< Önceki Haber Almanya'da IŞİD operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER