Almanya'daki tren kazasında 9 kişi öldü


Almanya'nın Bavyera eyaletine bağlı Bad Aibling kentinde meydana gelen tren kazasında 9 kişi öldü, en az 81 kişi de yaralandı. Yaralılardan 18'inni durumlarının ağır olduğu, bir yolcunun da kayıp olduğu belirtildi.

Yukarı Bavyera Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada hızla gelen iki trenin kafa kafaya çarpıştığı bildirildi. Polis kaynakları Rosenheim bölgesinde olan kazanın sebebine ilişkin bir açıklama yapmazken olay yerine çok sayıda helikopter ve ambulans gönderildi.

Trenlerin bir orman ve nehir arasındaki bölgede çarpışması sebebiyle kurtarma çalışmaları güçlükle yürütüldü. Trenlerde kaza sırasında 150 civarında yolcu olduğu ifade edildi.

Almanya Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt, 2011'de 10 kişinin öldüğü tren kazasının ardından en büyük kazanın yaşandığını açıkladı. Dobrindt, bir virajda meydana gelen kazada iki makinistin de son ana kadar karşıdan gelen treni fark etmemiş olabileceğini dile getirdi.

Başbakan Angela Merkel ise ölenlerin yakınlarına başsağlığı diledi ve kazanın sebebinin ortaya çıkarılacağından emin olduğunu dile getirdi.

Almanya'da 1998 yılında meydana gelen tren kazasında 101 kişi ölmüştü. CİHAN
<< Önceki Haber Almanya'daki tren kazasında 9 kişi öldü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER