Almanya, Zika virüsü için alarma geçti


Brezilya'da ortaya çıkan ve dünyaya yayılmaya başlayan Zika virüsü, Almanya'yı da alarma geçirdi.

Federal Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, Almanya'da geçen yıl Ekim ayından bu yana Zika virüsüyle ilgili beş vaka tespit edildi. Hastalığın hangi şehirlerde görüldüğü konusunda ayrıntılı bilgi verilmedi. Ancak Düsseldorf Üniversite Hastanesi'ne Zika virüsünün belirtilerini taşıyan bir hastanın dün kabul edildiği bildirildi. Federal Sağlık Bakanı Hermann Gröhe, uzmanların virüsün Almanya'da yayılma riskinin düşük olduğunu söylemesine rağmen gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi.

Sağlık uzmanları, bugüne kadar ortaya çıkan Zika virüsü olaylarının seyahat edenler tarafından Almanya'ya taşındığına dikkat çekerken, hastalığın yayılmasına neden olan Sarı humma sivrisinek türlerinin Almanya'da görülmediğine vurgu yapıyor. Hastalığı yaydığı belirtilen bir diğer sivrisinek türü olan Asya kaplan sivrisineğinin ise, sadece Almanya'nın güneyinde belirli noktalarda ve çok ender olarak görüldüğü için şu aşamada Zika virüsünün Almanya'da yayılma riskinin olmadığı tahmin ediliyor.

Ancak yıllar içerisinde Asya kaplan sivrisineğinin Almanya'da da yayılması durumunda hastalığın Almanya için de tehlike oluşturma riskinin bulunduğu hatırlatılıyor. Özellikle hamile kadınlar açısından risk oluşturan Zika virüsü, gebelik döneminde bebeğin beyin gelişimi yavaşlatarak, doğan bebeklerin başlarının normalden küçük olmasına yol açabiliyor.

Federal Dışişleri Bakanlığı ise hamile veya hamile kalmayı planlayan kadınlara Güney Amerika'daki riskli bölgelere gidilmemesini tavsiye etti. Dünya Sağlık Örgütü (WHO), virüs salgınının ciddiyetini ortaya koymak için Pazartesi günü uluslararası halk sağlığı acil durum ilan etti. WHO, Amerika kıtasında bu yıl içerisinde 3-4 milyon kişinin Zika virüsüne yakalanabileceği uyarısında bulunmuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Almanya, Zika virüsü için alarma geçti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER