Mersin'de bildiriye imza atan akademisyenlerin sözleşmeleri yenilenmedi


Mersin Üniversitesi Rektörlüğü, Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi tarafından yayınlanan bildiride imzası olan 2 akademisyenin sona eren sözleşmelerini yenilemedi.

Mersin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde görevli Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şener ile Tarsus Meslek Yüksekokulu'nda görevli Yrd. Doç. Dr. Yasemin Karaca'nın, 3 yıllık sözleşmeleri ocak ayında sona erdi. Rektörlük, 2 akademisyenin sözleşmesini uzatmadı. Aynı zamanda Eğitim-Sen Üniversite Temsilcisi olan Şener'e sözleşmelerinin yenilenmemesi kararı fakülteye ulaştığı, Karaca'nın ise henüz ulaşmadığı öğrenildi.

"MAHKEMEYE MÜRACAAT EDECEĞİM"

Kararı değerlendiren Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şener, tebligatı henüz almadığını ancak gerekli yazışmaların yapıldığını ifade etti. Tebligatı alması için arandığını anlatan Şener, "Mahkemeye gitmeyi düşünüyorum. En kısa zamanda yürütmeyi durdurma talebiyle idare mahkemesine başvuracağım. Bu işlemin tamamıyla hukuksuz olduğunu görüyoruz, biliyoruz. Hukuksuz olduğu çok açık bir durum, dolayısıyla hakkımızı hukuk yoluyla arayacağız." diye konuştu.

Sözleşmesinin ocak ayı içinde bittiğini, normalde bunun yenilenmesi gerektiğini ifade eden Şener, "Sözleşmeler 3 yıllık. Ben bunun içen gerekli başvuruları yaptım. Gerekli evrakları dosyaları hazırladım. Bu dosyalar jürilere gitti. Jürilerden olumlu raporlar geldi. Fakülteden olumlu karar çıktı. Rektörlüğe gönderildi dosyam. Rektörlüğün normalde bunu bir kararname ile tekrar fakülteye göndermesi gerekiyordu. Fakat rektörlük bu imza meselesinden dolayı sanırım sözleşmeyi uzatmamayı uygun gördü. Bana bildirilen resmi gerekçe bu değil." şeklinde anlattı.

"GEREKÇE GARİP"

Kendisine sunulan gerekçenin çok garip olduğunu savunan Şener şöyle devam etti: "Başvuruyu zamanında yaptığım halde Fakülte Yönetim Kurulu, Rektörlüğe benim dosyamı 2 gün geç göndermiş. Ama bu benimle ilgili bir durum değil. Ben çok önceden dosyayı fakülteye vermiştim. Yönetim kurulu biraz geç toplanarak Rektörlüğe geç göndermiş. Bu iki günlük gecikmeyi bahane etti Rektörlük ve ondan dolayı uzatmayacağını bildirdi. Ama ben imzadan dolayı olduğunu düşünüyorum."

Yrd. Doç. Dr. Yasemin Karaca ise kendisinin eline henüz tebligatın gelmediğini söyledi. Bunun için bir şey söyleyemeyeceğini anlatan Karaca şunları söyledi: "Ama bugünlerde ben de bekliyorum. Cuma günü gelir diye bekliyorum. 6 Şubat itibariyle benim sözleşmem bitiyordu. Cumartesi günü, en geç pazartesi günü ulaşır diye bekliyorum. Elime ulaştığı zaman mahkemeye müracaat edeceğim."
CİHAN
<< Önceki Haber Mersin'de bildiriye imza atan akademisyenlerin sözleşmeleri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER