Alperen Ocakları Başkanı Mican, saldırıya uğrayan öğrenciyi ziyaret etti


Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü'nde, dün Alperen Ocakları'na ait standa kimliği belirsiz kişilerce saldırı düzenlendi. Saldırıda yaralanan genci hastanede ziyaret eden Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican, emniyet kuvvetlerini göreve çağırdı.

Olay, dün saat 15.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, kampüs içerisinde stant açan Alperen Ocakları üyesi öğrencilere, okulda kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırı gerçekleştirildi. Stantta bulunan bayrakları indiren grup, daha sonra Alperen Ocakları üyesi bir kişiyi ellerinde bulunan kesici aletlerle yaraladı. Olay sonrası Bağcılar Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve ismi açıklanmayan genç burada tedavi altına alındı.

Yaşanan olay sonrası Bağcılar Devlet Hastanesi önüne gelen İstanbul Alperen Ocakları İl Başkanı Kürşat Mican, "Arkadaşlarımızın açmış olduğu standa 10-15 kişilik döner bıçaklarla çivili sopalarla saldırıyorlar. Saldırmasının sebepleri de standın arkasındaki Türk Bayrağı ve Doğu Türkistan Bayrağı. Türk Bayrağımızı ve Doğu Türkistan Bayrağını indiriyorlar. Bir tane arkadaşımızı kolundan döner bıçağıyla yaralıyorlar. Şu anda iki parmağını çalıştıramıyorlar. Arkadaşlarımızı yaralayanlardan bir tanesi 17 yaşında ve öğrenci değil. 4 tanesinin öğrenci olmadığını tespit ettik. Diğerleri öğrenci. Bağlamaların içerisinde üniversiteye sokuyorlar. Bağlamaların içerisinde bıçaklar, döner bıçakları, çivili sopalar ve buna benzer aletler bulunuyor. Burada güvenlik güçlerimizi büyük görevler düşüyor. Öğrenci kardeşlerimizin güvenlik içerisinde öğrenimlerini tamamlaması için elinden gelen tüm gayreti göstermelerini istiyoruz" dedi. Grup, yaptıkları basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Alperen Ocakları Başkanı Mican, saldırıya uğrayan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER