'Altındaki düşüş dövize talebi artırır'


Zirve Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Güneş, altında yaşanan düşüşün birden fazla sebebi olduğunu belirtirterek, bu gelişmenin dövize talebi artıracağını söyledi.

Altın fiyatlarındaki düşüşün temel nedeni olarak Amerika'da yaşanan gelişmeleri gösteren Güneş, "Amerika'nın varlık alımlarını düşük tutması doların değer kazanmasına yol açtı. Doların değer kazanması da altında yaşanan düşüşün en temel sebebidir. Altın geçtiğimiz günlerde ons fiyatı baz alındığında bin 300 doların üzerindeydi. Şuan itibariyle bin 300 doların altına düştü. Amerika'daki ekonomik gelişmeler ve dolardaki iyileşme neticesinde bu düşüş devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Güneş, özellikle Amerika ekonomisinde yaşanan gelişim ve düzelme eğiliminin doların dünya genelindeki değerini de arttırdığına da işaret ederek, bu artışın dışında Amerika'daki borçlanma faizlerinin artma ihtimalinin de altındaki düşüşe zemin hazırlayan nedenlerden biri olduğunu kaydetti. Altında yaşanan düşüşün tersi yönde bir durum gösteren dolar ve Euro'nun bu süreçte talep artışı yaşayacağını söyleyen Güneş, "Altındaki bu düşüşler özellikle yatırımcıları ve vatandaşları daha çok dolar ile Euro'ya yönlendirecektir." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber 'Altındaki düşüş dövize talebi artırır' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER