Anadolu bulguruna Kübalı ilgisi


Makarna, Bulgur, Bakliyat, Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG), Anadolu bulgurunu Küba'da tanıttı. Havana'da tertip edilen Fihav 2015'te sunulan ürün yoğun ilgi gördü.

Grup, yakında Küba'ya gıda tedariki yapan firmaları Türkiye'ye getirip makarna, yağ ve bakliyat ihracatçıları ile buluşturmayı planlıyor.

Fuarın diyaloga imkan tanıdığını anlatan MBTG Başkanı Surur Aydın, bulgurun temel tüketim maddelerinden olduğunu dile getirdi. Ürünün Kübalıların damak tadına çok uyduğunu vurgulayan Aydın, şunları ifade etti:

"Makarna, bakliyat ve bitkisel yağlar için çok iyi bir sektör. Küba'da bu ürünler çok tüketiliyor. Bulgura damak tatları çok uygun. Bu nedenle burada olmamamız için hiçbir neden yok. Sektörde İtalyanların ağırlığı var. Maalesef biz burada hiç yokuz. Tanıtım faaliyetlerimizle ve yapacağımız ticari heyetle ihracat kapısını araladığımıza kanaat getiriyorum. Bu ülke de ürünlerimizin yer almasını temenni ediyoruz."

Aydın, stantlarına gelen Kübalılara pişirme tarifinin yanında 150 gramlık keseler halinde 2 bin adet bulgur dağıttıklarını da sözlerine ekledi.

MBTG standına Küba'da Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yarımcısı Tarık Sönmez ve heyeti de uğradı. Sönmez, tanıtımlarından ötürü Aydın'a teşekkür etti. Türkiye'den daha çok tanıtım grubunun Küba'ya gelmesi talebinde bulundu.
CİHAN
<< Önceki Haber Anadolu bulguruna Kübalı ilgisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER