"Ankara'da EGO otobüslerini yıllardır, bilgisiz ve tecrübesiz şoförler sürüyor"



Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) Genel Sekreteri Ferit Epözdemir, Dikimevi' nde 12 kişinin ölümüne yol açan otobüs kazasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i suçlu buldu. Epözdemir, EGO otobüslerini yıllardır belediyenin kadrolu işçileri tarafından değil de asgari ücretin biraz üstünde maaş alan şirket elemanları tarafından sürüldüğünü belirterek, bu şirket elemanı şoförlerin birçoğunun, gerekli bilgi ve tecrübe sahip olmadığını söyledi.

Genel Sekreter Epözdemir, Ankara Dikimevi' ndeki otobüs kazasına ilişkin Tüm Bel-Sen genel merkezinde basın toplantısı düzenlendi. Epözdemir, yaptığı açıklamada Dikimevi'nde yaşanan kazada Melih Gökçek'i suçlu buldu. EGO otobüslerini yıllardır belediyenin kadrolu işçileri tarafından sürülmediğini, gerekli bilgi ve tecrübeye sahip olmayan şirket elemanları tarafından sürüldüğünün altını çizen Epözdemir şunları söyledi:

"Bu kazada EGO otobüsünü kullanan şoförünün belki bireysel bir kusuru olabilir ancak asıl kusur ve sorumluluk toplu ulaşım hizmetlerinin piyasalaştırıp, taşeronlaştırılması ve özelleştirilmesine imza atan belediye yönetimidir. Yani Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek ile onun tek başına atadığı EGO Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu ve bu kişilerin yıllardır uyguladığı sermaye ve kar odaklı piyasacı ve rantçı belediyecilik anlayışıdır. Yerel yönetim hizmetlerinin asli birer parçası olan ve bu nedenle gerekli eğitim deneyime haiz kadrolu ve güvenceli emekçiler tarafından yürütülmesi gereken toplu taşıma hizmetleri, Ankara'da EGO Genel Müdürlüğü denetiminde Melih Gökçek tarafından kurdurulan BUGSAŞ şirketinin işçileri tarafından yürütülmektedir. Yani EGO otobüslerini yıllardır belediyenin kadrolu işçileri değil birçoğu asgari ücretin biraz üstünde maaş alan şirket elemanları tarafından sürülmektedir. Söz konusu bu şirket elemanı şoförlerin birçoğunun, gerekli bilgi ve tecrübe ile değil de, kadrolaşma kaynağı olarak değerlendirilen şirketler üzerinden yandaşlık ilişkileriyle işe alındığı herkesçe bilinmektedir."

Yaşanan kazayı bir cinayet olarak nitelendiren Epözdemir, asıl failin EGO otobüsünün şoförü olmadığını, şehir içi toplu taşıma sistemini asıl derdi kadrolaşma ve kar elde etmek olan bir şirkete devreden Melih Gökçek olduğunu söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber "Ankara'da EGO otobüslerini yıllardır, bilgisiz ve tecrübesiz... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER