Ankara'da engelli vatandaşlardan teröre tepki eylemi

Ankara'da engelli vatandaşlardan teröre tepki eylemi

Engelliler Konfederasyonu ve çok sayıda engelli vatandaş terörü lanetlemek, ölümlerin ve sakatlanmaların sona erdirilmesini için Ankara'da eylem yaptı.

Engelliler Konfederasyonu terörü lanetlemek, ölümlerin ve sakatlanmaların sona erdirilmesi amacıyla Ankara Kızılay Güven Park'ta eylem yaptı. Eyleme çok sayıda engelli vatandaş katıldı.

Burada bir basın açıklaması yapan Engelliler Konfederasyonu Genel Başkanı Turhan İçli, şunları kaydetti: "Milyonlarca engellinin duygu ve düşüncülerinin tercümanlığını yaparak Engelliler Konfederasyonu'na bağlı federasyon ve dernekler 6 Eylül günü Dağlıca'da yapılan 16 askerimizin şehit olmasına yol açan PKK terörünü şiddetle ve lanetle kınıyoruz. Yanlış politikalar nedeniyle ülkemiz terör örgütlerinin cirit attığı ve istedikleri zaman istedikleri yerde eylem yapabildikleri güvenliksiz bir bölge haline gelmiştir. Emperyalist güçler terör örgütlerini kullanarak bölgemizi istikrarsızlaştırmış ve bölünmenin eşiğine getirmiştir. Özellikle 20 Temmuz günü yapılan bombalı IŞİD saldırısı ve Adıyaman'da 2 askerimizin PKK tarafından katledilmesinden sonra tırmanan terör bugün katliam boyutlarına ulaşmıştır. Engelliler Konfederasyonu ve bütün engelliler teröre ve savaşa şiddetle karşıdırlar."

Ellerinde 'Menfur PKK terörünü lanetliyoruz', 'Terörün mazereti olamaz', 'Kitlesel sakatlık kaynağı terördür' dövizlerini taşıyan kalabalık, 'Ülkede, bölgede, dünyada barış' sloganları attı. Basın açıklamasının ardından kalabalık, olaysız bir şekilde ayrıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Ankara'da engelli vatandaşlardan teröre tepki eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER