Kuşadalılar şehitler için yürüdü, çorba dağıttı


Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, şehitler için yürüyüş düzenlendi. Dağlıca'dan gelen üzücü haberler üzerine sosyal paylaşım sitesinden ve bu sabah da ilçenin kurtuluş yıldönümü töreninde yapılan duyuruyla binlerce vatandaş yürüyüşe katıldı.

Kısmet Otel kavşağından başlayan yürüyüşte bayraklar taşındı. Motosiktletçilerin de bulunduğu yürüyüşe, Kuşadası Belediyesi ve Kaya Aldoğan Lisesi bando takımları da katıldı. Yürüyüş sırasında, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Vatan sana canım feda", "Hepimiz askeriz, PKK'ya yeteriz" sloganları atıldı. Emniyet güçlerinin yoğun önlemler aldığı yürüyüş, olaysız sona erdi. Bunun, Kuşadası ilçesinde bugüne kadar katılımı en yüksek yürüyüş olduğu belirtildi.

Yürüyüşten sonra 60'tan fazla aşçının yamaklarıyla birlikte yaptığı, Kuşadası'na has 3,5 ton kulaklı çorba ikram edildi. Dev kazanlarda pişirilen çorba için 2,2 ton su, 500 kg. mantı, 600 kg. nohut ve baharatlar kullanıldı. Çorbanın dağıtımı kadar yapılışı da büyük ilgi gördü. Kuşadası'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü etkinlikleri arasında yer alan kulaklı çorba, aynı zamanda Dağlıca'dakiler ve bütün şehitler için dağıtıldı. Kuşadası Aşçılar Derneği Başkan Yardımcısı Aydın Süer'in de katkı sağladığı çorba ikramında konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, "Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Bugün Kuşadası'nın düşman işgalinden kurtuluşun 93 yıldönümü; buruk da olsa kutladık. Etkinlikleri iptal ettik. Terörün de amacı bu, bizleri tedirgin etmek değil mi? Bugünlerde daha çok sesimizi duyurmak zorundayız." dedi.

Öte yandan çorba pişirilen dev kazanların üzerinde olduğu beton zemin, aşırı sıcaktan patladı. Etrafa saçılan beton parçalarından yaralanan olmadı. CİHAN
<< Önceki Haber Kuşadalılar şehitler için yürüdü, çorba dağıttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER