Ankara’da ilk karın bilançosu ağır oldu

Ankara’da ilk kar yağışından sonra yollardaki gizli buzlanma, zincirleme kazalara yol açtı. Meydana gelen 2 farklı zincirleme kazada 15 araç birbirine girdi, 1 kişi de yaralandı.

Ankara’da ilk karın bilançosu ağır oldu

Ankara’da gündüz vakti etkili olan kar yağışı, akşam havanın açmasıyla gizli buza dönüştü. Şehir genelinde birçok noktada kazalar yaşanırken, Turan Güneş Bulvarı üzerinde ise 2 büyük zincirleme kaza meydana geldi. 



Saat 20.00 sıralarında meydana gelen kazaların ilkinde 10 araç birbirine girdi. İddiaya göre seyir halindeki otomobillerden 2’sinin sürücüsü biranda direksiyon hâkimiyetini kaybetti. Araçların kaza yaptığını gören diğer sürücüler kaçmaya çalışsa da kayganlaşan yoldan dolayı duramayıp birbirlerine girdi. 



Araçlardan kimisi yoldan çıkarken, kimisi de yol kenarındaki ağacı söktü. Kaza sonrası durumun haber verilmesi üzerine olay yerine ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza yerine gelen sağlık ekiplerinin müdahalesi sonrası yaralı bir kadın hastaneye sevk edildi. Kaza sonrası bulvar, trafiğe kapatıldı. 



Trafikte kalan sürücülerden kimisi geri geri gidip kurtulmaya çalıştı, kimisi de trafiğin açılmasını bekledi. Trafiğin uzun süre kapalı olacağını öğrenen sürücülerden bazıları, kaldırım taşlarını sökerek ilerledi. Kaldırım taşlarının sökülmesinin ardından araçlar tek tek bulundukları yerden ayrılmaya çalıştı.



10 araçlık zincirleme kazanın yaklaşık 2 kilometre gerisinde 5 araçlık başka bir zincirleme kaza daha meydana geldi. Araçlardan ikisi elektrik direğine çarparken, üçü de birbirine çarptı. Yaralanın olmadığı kazada araçlarda maddi hasar meydana geldi.
<< Önceki Haber Ankara’da ilk karın bilançosu ağır oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER