Ankara'daki patlama dünya basınında


Başkent Ankara'da askeri lojmanların olduğu bölgede meydana gelen şiddetli patlamayı, İngiliz basını da son dakika haberi olarak duyurdu.

İngiliz yayın kuruluşu BBC haberi "Ankara'da askeri binada patlama" başlığıyla verdi. Haberde, bir polis yetkilisinin bomba yüklü bir aracın patladığını açıkladığı belirtildi. BBC, Türkiye'de son zamanlarda bombalı intihar saldırılarının arttığına dikkat çekerek, geçen ay da İstanbul'da Sultanahmet Meydanı'nda düzenlenen saldırıyı hatırlattı.

Guardian gazetesi, "Ankara'daki bomba yüklü araç patladı, 5 ölü" başlığıyla aktardığı haberde, başkent Ankara'da askeri binalara yakın yerde meydana gelen patlama sonucu 5 kişinin öldüğü, çok sayıda yaralanın olduğu ifade edildi.

Independent gazetesi, "Bomba yüklü araç başkent Ankara'nın merkezini vurdu" başlığıyla haberi verdi. Gazete, patlamanın TBMM ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın yakınında meydana geldiğine dikkat çekerek, askeri aracın hedef alındığını belirtti.

Telegraph gazetesi ise "Ankara'da patlama: 5 kişi öldü, 10 kişi yaralandı" başlığıyla duyurdu. Haberde "Ankara Valisi, büyük patlamanın bomba yüklü aracın patlaması sonucu söylüyor, ilk görgü tanıkları ise sosyal medyadan olay anını paylaşıyor." denildi.

ITV Haber, "Ankara'daki patlamada 5 kişi öldü" başlığıyla patlama haberini duyurdu. İngiliz ulusal kanalın duyurduğu haberde, patlama sonucu 5 kişinin öldüğü 10 kişinin ise yaralandığı ifade edildi. Ayrıca, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yarınki Brüksel ziyaretini iptal edildiğine dikkat çekildi. CİHAN
<< Önceki Haber Ankara'daki patlama dünya basınında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER