Ankara'nın enerji yüklenicilerini Bakan Albayrak'a sordu


Ankara Milletvekili ve CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

Levent Gök, TBMM Başkanlığı'na verdiği önergesinde; Bakan Albayrak'a şu soruları yöneltti:

"Enerji-Sa Başkent Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nin abonelere enerji taşıma işinde ilçeler itibariyle son beş yıl içerisinde çalışan 17 yüklenici firmanın isimleri nedir, hangi işleri üstlenmişlerdir? Bu firmaların dışında çalışan alt yükleniciler hangileridir?

Bu 17 firmanın ve alt yüklenicilerin yüklendiği işler hangileridir, işlerin bedeli ne kadardır? İşler hangi yıl birim fiyatlarıyla, hangi usulle ihale edilmiştir?

Son 5 yılda elektrikli ve elektronik almaçları programlı ve programsız elektrik kesintileri yüzünden zarar gören abone ve cihaz sayısı kesin olarak nedir? Başkent Edaş'tan zararlarının tazmin edilmesi talebinde bulunan ancak, bu talepleri tazmin edilmeyen abone ve cihaz sayısı nedir?

Tazmin talepleri hangi gerekçelerle karşılanmamıştır? Ret gerekçesi abonelere yazılı olarak bildirilmiş midir?

CHP'li Gök, programlı-programsız elektrik kesintileri nedeniyle cihazlarının zarar gördüğü kesin olmakla birlikte başvuru şartlarını tam olarak yerine getirmedikleri gerekçesiyle talepleri uygun bulunmayan abonelerin hangi şartı yerine getirmediğini, abonelerin mağduriyetlerinin giderilmesini taleplerinde bir eksiklik yaşanmaması için kendilerinin hangi yol ve yöntemle bilgilendirdiklerini de sordu.
CİHAN
<< Önceki Haber Ankara'nın enerji yüklenicilerini Bakan Albayrak'a sordu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER