Ankara Tren Garı önünde 'Adalet' eylemi

Ankara Tren Garı önünde 'Adalet' eylemi

Ankara'da meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 101 kişi, olayın gerçekleştiği tren garı önünde anıldı. Gar önünde toplanan 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği üyeleri, devletten adalet istediklerini söyledi.

Tren garı önünde toplanan grup, 10 Ekim 2015 tarihinde yaşanan olayda hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Yaşanan hadisede hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının bulunduğu ve üzerinde "Katilleri tanıyoruz! Unutturmayacağız'" yazılı pankart açan göstericiler için polis çevrede güvenlik önlemi aldı.

Patlamada hayatını kaybeden Uygar Coşgun'un eşi Mehtap Sakinci Çoşgun, dernek adına açıklama yaptı. Patlamadan sonraki 145 günün; acı, gözyaşı, öfke ve mutsuzlukla geçtiğini söyleyen Coşgun, Ankara Katliamı aileleri olarak, geniş bir yelpazede adalet için mücadele edeceklerini aktardı.

Patlamanın üzerinden başka katliamlar geçmesine rağmen soruşturma dosyası üzerindeki Gizlilik Kararı'nın kaldırılmadığına dikkat çeken Coşgun, şöyle konuştu: "Halen yitirdiğimiz canlara ait eşyalar ailelerine teslim edilmedi. Halen yargılamanın esasına etki edecek deliller ile geçen 145 güne rağmen otopsi raporları dosyaya kazandırılamadı, kazandırılmak istenmiyor. Olayda kusuru bulunan kamu görevlileri hakkındaki şikayetlerimiz takipsizlikle sonuçlandırıp olayın piyon iki bedenin üzerine bırakılması suretiyle soruşturma sürüncemede bıraktırılıyor. Bu tablo karşısında, bizim adalete olan İhtiyacımız daha da artmaktadır. Yine aynı şekilde, idari başvurularımıza da olumlu cevaplar verilmediği gibi, sonrasında ikame edilen idari davalarımızın da sürüncemede bırakılmayacağının garantisi yoktur. Türkiye tarihindeki katliamlara yönelik yargılamalardan biliyoruz ki gerçek adalet talep edilmedikçe yeri bulamıyor."

Grup daha sonra, 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği'ni tescil ettirmek üzere valiliğe gitti. CİHAN
<< Önceki Haber Ankara Tren Garı önünde 'Adalet' eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER