Ankaya Kent Konseyi yeni döneme başlıyor


Çankaya Kent Konseyi 5. Olağan Seçimli Genel Kurulu yapıldı. Kurulda yeni yönetim belirlendi.

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi Yaşar Kemal Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen genel kurula, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in yanı sıra CHP Ankara milletvekilleri Gülsün Bilgehan, Ali Haydar Hakverdi, Şenal Sarıhan, Murat Emir, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin ve CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli ile muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

TAŞDELEN: BİZ, BUNA PROJE DEMOKRASİSİ DİYORUZ

Genel kurulun açılışında konuşan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, dünyada artık kentli haklarının ön plana geçtiğini belirterek; "Kent, o kentte yaşayanlarındır. Kenti yönetenlerin 'ben yaptım oldu' mantığıyla davranmaları yaşadığımız çağda kabul edilebilir bir durum değildir." dedi.

Katılımcı belediyecilik için örnek teşkil edecek 'Çiğdem Mahallesi Referandumu' ve 'Yaşamkent Yaşar Kemal Parkı' gibi Belediye çalışmalarından da söz eden Taşdelen, "Yaşar Kemal Parkı'nın nasıl bir park olacağını bölge halkına sorduk. Çocuk oyun alanının zemini gibi detaylara bile onlar karar verdi ve onların istediği gibi yapıldı. Biz, buna 'Proje Demokrasisi' diyoruz." ifadesini kullandı.

"ATATÜRK'ÜN İZİNDEN GİDEREK EN GÜZEL DEMOKRASİ ÖRNEĞİNİ BİZİM VERMEMİZ LAZIM"

Çankaya Belediyesi'nin stratejik planını 150'ye yakın sivil toplum kuruluşuyla bir araya gelerek hazırladıklarını belirten Taşdelen, proje çalışmalarında üniversitelerin, derneklerin, vakıfların, sendikaların görüşlerine başvurduklarını kaydetti. Taşdelen, Çankaya'nın Cumhuriyetin kalesi, Mustafa Kemal Atatürk'ün ilçesi olduğunun altını çizerek, "O'nun izinden giderek en güzel demokrasi örneğini bizim vermemiz lazım, özgürlükleri arttırmamız lazım." diye konuştu.

YENİ BAŞKAN TEVFİK KIZGINKAYA

Konuşmaların ardından Çankaya Kent Konseyi çalışma raporu sunuldu. Yönerge değişiklik önerileri ve önümüzdeki dönem çalışmaları için proje önerilerinin konuşulmasının ardından yeni dönem başkan ve yürütme kurulu seçimi gerçekleştirildi. Tevfik Kızgınkaya Çankaya Kent Konseyi'nin yeni başkanı olarak seçilirken, yürütme kurulu asıl ve yedek üyeleri de belirlendi.

Alper Taşdelen, Çankaya Kent Konseyi'nin önceki dönem başkan ve yürütme kurulu üyelerine katkılarından ve emeklerinden dolayı teşekkür belgesi verdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Ankaya Kent Konseyi yeni döneme başlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER