Antalya'da eski ve yeni başkan arasında 'elektrikli makam aracı' polemiği


Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in 'Türkiye'de ilk ben kullanıyorum' dediği elektrikli makam aracını bundan 3 yıl önce eski Başkan Mustafa Akaydın'ın kullandığı ortaya çıktı. Akaydın, "Üç sene önce ben yapmıştım. Afferim ona öğrenmiş benden. Türel'in şöyle bir huyu da var; çalmayı seviyor." dedi.

Menderes Türel, geçen günlerde 'Türkiye'de ilk kez elektrikli otomobili makam aracı yapmaktan ve 66 bin liralık bir araca binmekten şeref duyuyorum. Herkese tavsiye ederim." diyerek tanıtımını yaptığı elektrikli otomobil kampanyası taklit çıktı. Önceki dönemde belediye başkanlığı yapan Mustafa Akaydın'ın 2012'de elektrikli otomobilin tanıtımını yaptığı ve "Bugün elektrikle çalışan makam aracına sahip olan tek belediye başkanı oldum." dediği ortaya çıktı.

Menderes Türel'in açıklamalarını değerlendiren Mustafa Akaydın, kendisinin 3 sene önce bunu yaptığını söyleyerek Türel'e yönelik, "Aferim ona, öğrenmiş benden." dedi. Elektrikli otomobille Türkiye'nin ilk lansmanını kendisinin yaptığını belirten Akaydın şunları söyledi: "Üstelik şuan da çok mutluyum. Altı sene önce kampanyam sırasında güneş enerjisi konseptini kullandım. Şimdi bakıyorum bunların hepsi güneş enerjisinden üretecekler elektriği. Stadyum yaptılar güneş enerjisiyle aydınlanan. 'Hocanın bir bildiği var' dediğim bu. Afferim çocuğa öğrenmiş. Ben 2014 kampanyamda da bir toplu ulaşım aracı minibüs tanıttım. Antalya'da güneşten elde edilen elektrikle çalışacağı toplu ulaşım. Türel'in şöyle bir huyu da var çalmayı seviyor. Benim tabelamı söktü Akdeniz Park'ta 'Menderes Türel zamanında yapılmıştır' diye tabela astı. Öyle bir huyu da var." CİHAN
<< Önceki Haber Antalya'da eski ve yeni başkan arasında 'elektrikli makam... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER