Muş Belediyesi 22. Meclis Toplantısı yapıldı


Muş Belediyesi 22. Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Feyat Asya başkanlığında yapıldı.

Saygı duruşunun ardından başlayan toplantı, açılış konuşmasıyla devam etti. 2015 yılının son meclis toplantısını yaptıklarını belirten Başkan Asya, şunları kaydetti: "2015 yılının son meclis toplantısının hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Bir yıl geride kaldı. Kendi açımızda elhamdülillah hedeflediklerimizin ekseriyetini yapabildik. Ancak 2015 yılı malumunuz genel anlamada Türkiye için bir kayıp yılı oldu. 2 tane seçimin yaşandığı siyasetin, bürokrasinin çokta ciddi bir şekilde sıkıntısını yaşadık. 1 Kasım sonrası hükümet güvenoyunu alarak kuruldu. Yeni hükümetin hayırlara vesile olmasını diliyorum."

2015 yılında hedeflenen çalışmaların bir çoğunu yapmış olmanın sevincini yaşadıklarını vurgulayan Başkan Asya, yapılan çalışmalar hakkında meclis üyelerine genel bir bilgi verdi. 1 yıldır meclisin her 2 grubundaki üyelerinin gayretli çalışmaları olduğunu ifade eden Başkan Asya, şu ifadeleri kullandı: "Herkesin kendince dert edindiği ulaşım sıkıntısını başarı ile sonuçlandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ortak havuz ve kartlı sistem ile ulaşımda sorunsuz yeni bir döneme öncülük ettik. Geçtiğimiz Cumartesi günü açılışını yaptığımı uygulama, bu hafta başından itibaren başladı. İlk etapta bazı sıkıntılar olabilir. Allah'ın izniyle bunu da en kısa sürede atlatacağız. Bunun yanı sıra bu yıl hayvan pazarının açılışını yaparak halkımızın hizmetine sunduk. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın artık kendilerine yakışır bir şekilde kafeteryası, abdest, mescit ahırları ile yemlik yerleri ile modern bir hayvan pazarına kavuşturmuş olduk. Yine hayvan pazarımızın önündeki ana yolu iyi bir şekilde asfaltlamasını yapmış olmanın güzelliğini yaşadık."

İçme suyu ve kanalizasyon projelerinin bittiğini söyleyen Asya, sözlerine şöyle devam etti: "İller Bankası tarafından projeleri teslim aldıktan sonra kış mevsiminde bu büyük projemizin ihalesini yapmayı düşünüyoruz. Allah'ın izniyle gelecek sezon bu projemizin startını vereceğiz. Bununla beraber Kentsel Dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor. Her ne kadar sıkıntılar yaşansa da çalışmalar programa uygun bir şekilde sürüyor. Doğalgaz çalışmaları kapsamında ciddi çalışmalar yapıldı. Söz verildiği gibi bu yıl belirlenen yerlere doğalgaz verilecek. Belediyemize tahsis edilen eski hükümet konağının restorasyonunu yaparak farklı programlar için kullanmayı düşünüyoruz. Bunun yanı sıra Muratpaşa ve Yeşilyurt Mahallesi gibi dezavantajlı mahallelerimiz için projelerimiz mevcuttur. Bu iki mahallemizde bilgi evleri kuracağız. Projelerimiz hazır, Allah'ın izniyle en kısa sürede hayata geçireceğiz."

Karni Deresi sosyal ve kültürel rekreasyon alanı projesinin vizyonel bir proje oluğunu belirten Asya, şunları kaydetti: "Bu projemiz Muş Belediyesi'nin Cumhuriyet tarihindeki en büyük yatırımlarından biridir. Bununla ilgili gerekli çalışmaları yaptık. İhale sürecinde bazı aksaklıklar yaşandı. Ancak nihayetinde geçen hafta bu büyük projemizde ilk kazmayı vurduk. İnşallah önümüzdeki yıl halkımızın hizmetine sunacağız. Bununla beraber Çar çayı ıslah çalışmaları devam ediyor. İnşallah önümüzdeki süreçte burada da Karni Deresi'nde yaptığımız gibi bir proje yapacağız. Yerel hizmetlerimizi istişare yolu ile yapmaya devam edeceğiz. Bu yılın son meclisinin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Rabbim bu memlekete başarılı bir şekilde hizmetkârlık yapmayı nasip etsin." CİHAN
<< Önceki Haber Muş Belediyesi 22. Meclis Toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER