Antalya Film Festivali ilk ödülünü 'Takım: Mahalle Aşkına' topladı


52. Uluslararası Antalya Film Festivali kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen 'ilk ödül töreni'nde, Takım: Mahalle Aşkına filmi 3 ödülle gecenin en fazla ödülünü almayı başardı.

52. Uluslararası Antalya Film Festivali kapsamında ilk ödül töreni Antalya Kültür Merkezi'nde (AKM) yapıldı. Bu yıldan itibaren iki ayrı tören düzenlenmesi kararlaştırılan festivalde gerekçe olarak ise tek bir törende yaşanacak sıkışıklığın önüne geçmek, her kategorideki ödülü hak ettiği özenle sunabilmek ve ödül sahibine de ihtiyacı olan sahne süresinin verilmek istenmesi gösterildi.

Bu yıl ilk kez düzenlenen ve 'Altın Portakal Geleneksel Ödülleri' olarak adlandırılan törende en iyi ilk film, yardımcı kadın oyuncu, yardımcı erkek oyuncu, sanat yönetimi, kurgu, görüntü yönetimi gibi teknik dalları ile Behlül Dal Jüri özel ödülü, Avni Tolunay jüri özel ödülü, film-yön en iyi yönetmen ödülü, belgesel ve kısa film kategorilerinde İzleyici ödülü gibi Antalya'nın gelenekselleşmiş ödülleri bu törende sahiplerini buldu. Gecede ayrıca Antalya Film Forum'un (AFF) kazananları da belli oldu. Geçen yıl iki ayrı projeye 30'ar bin TL ödüllü 'Pitching Platform' ve 100 bin TL ödüllü 'Work in Progress' destek ödülleri verilirken, bu yıl buna 'Belgesel Pitching Platformu' da eklendi. Bu kapsamda proje aşamasındaki iki belgesele 30'ar bin TL'lik destek ödülü verildi.

Sunuculuğunu oyuncu Ebru Cündübeyoğlu yaptığı törende iki ayrı kategoride 14 ödül verildi. Törenin açılış konuşmasını Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel yaptı. Türel, AFF ile büyük bir işe imza attıklarını, sinema gibi kolektif bir sanatın gelişmesi için destekleneceğini ifade etti. AFF ile sinema mutfağını, perde arkasını, perdede görünmeyen sinema emekçilerini ve genç sinemacıları desteklemek amacıyla ortaya çıktığını anlatan Türel, bu projenin her yıl daha da büyümesi, küresel bir çerçeveye dönüşmesini hedeflediklerini anlattı. AFF Direktörü ve Yapımcı Zeynep Özbatur Atakan, geçen yıl bir hayal olarak ortaya çıkan projeyi yapmayı başardıklarını söyledi. Projenin başarılı bulunduğunu söyleyen Atakan, daha iyilerini yapmaya çalışacaklarını kaydetti. Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi.

52. ULUSLARARASI ANTALYA FİLM FESTİVALİ ÖDÜLLERİ
En İyi İlk Film: Çırak (Emre Konuk)
Yardımcı Kadın Oyuncu: Çiğdem Selışık Onat (Çırak)
Yardımcı Erkek Oyuncu: Kaan Çakır (Muna)
En İyi Sanat Yönetimi: Uykura Bayyurt (Takım: Mahalle Aşkına)
Kurgu: Emre Şahin (Takım: Mahalle Aşkına)
Görüntü Yönetimi: Andreas Sinanos (Rüzgârın Hatıraları)
Behlül Dal Jüri Özel Ödülü: Yağız Can Konyalı (Takım: Mahalle Aşkına)
Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü: Kalandar Soğuğu
Film-Yön En İyi Yönetmen Ödülü: Selim Evci (Saklı)
Belgesel İzleyici Ödülü: Zerk- Uluç Erdem Ersen
Kısa Film İzleyici Ödülü: Zilan- Mehmet Mahsum Akyel

ANTALYA FİLM FORUM ÖDÜLLERİ
Pitching Platform: Yurt projesiyle 'Evrim Sanal-Nehir Tuna'
Work in Progress: İyilik projesiyle 'Sevil Demirci- Özgür Sevimli'
Belgesel Pitching Platformu: Antoine Köpe'nin Anıları projesiyle 'Elsa Ginoux-Nefin Dinç'
Ayrıca AFF kapsamında 3 ayrı kategoride finansal destek ve juri özel ödülleri de verildi. CİHAN
<< Önceki Haber Antalya Film Festivali ilk ödülünü 'Takım: Mahalle... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER