Antalya'nın göbeğine yapılacak üst geçide 'ucube' benzetmesi

Antalya'nın göbeğine yapılacak üst geçide 'ucube' benzetmesi

Antalya'nın ünlü meydanlarından Çallı'ya yapılması planlanan üst geçitli kavşağa CHP'liler karşı çıktı. Milletvekili Mustafa Akaydın, projeyi 'ucube' olarak değerlendirirken, İl Başkanı Semih Esen, biran önce bu yanlıştan dönülmesini istedi. Söz konusu kavşak için AK Parti içinden de tepki gelmişti. Karayolları Genel Müdürlüğü'nün yürüttüğü proje için AK Partili Büyükşehir Belediyesi tarafından 26 Kasım 2015 tarihinde anket yapılmış, halktan üst geçit için onay istenmişti. Ankette üst geçidin yanı sıra kavşakta bulunan Atatürk heykelinin de taşınması sorulmuş, 10 bin 731 kişinin katılımıyla 'evet' sonucu çıkmıştı.

Gazi bulvarı üzerinde bulunan Çallı kavşağındaki Atatürk heykeli önünde basın açıklaması yapan CHP'liler, AK Partili Menderes Türel'e tepki gösterdi. Proje için "Türel'in anlaşılmaz, akıl almaz uygulamalarından bir tanesi." değerlendirmesini yapan CHP İl Başkanı Semih Esen, Menderes Türel'i karayollarının yol ve köprülerini kendi yapıyormuş gibi sahip çıkmakla suçlayan Esen, "Çallı üstgeçit projesini kendisi yapıyormuş gibi referandum yapan Türel böyle giderse 'Hülleci Türel' olarak anılmaya başlanacaktır." ifadesini kullandı.

Esen, internet üzerinden anket yapılmasını şaibeli buldu. Bölgede yaşayanların çok az bir kısmının katılımıyla böyle bir çalışma yapılacak olmasına tepki gösteren Esen, "Ankette kim ne şekilde, kim neye kaç oy verildi bilinmemekte. Ankete 10 bin 731 kişi katılmış, bu çevrede yaşayan insanların kaçını oluşturuyor?" diye sordu. Bu tür sorunlara bilimsel çözümlerle yaklaşılmasını isteyen Esen, söz konusu projeden derhal dönülmesini istedi.

"HALKI KANDIRIYORLAR"

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın da eski projelerin yeniymiş gibi sunulmasını 'halkı kandırmak' olarak değerlendirdi. Akaydın, "Bilimsel ulaşım felsefesine göre, kent içine özellikle üstten geçen 'fly over' denilen bir örneği Mevlana kavşağında yapılmış olan köprülü kavşaklar yapmak kente ihanet etmek gibi kabul ediliyor." dedi.

Antalya'ya yapılması gerekenin, 'Kuzey ve Doğu çevre yollarının bitirilmesi' olduğunu aktaran Akaydın, "Eğer bu çevre yolları bitirilseydi hiçbir köprülü kavşağa da gerek olmayacaktı. Gazi bulvarı kent görünümüne modern bir şehre yakışır bir görünümde olacaktı. Maalesef kenti aynen 100. Yıl bulvarında olduğu gibi ortadan bölmüş bir ucube görüntüsündedir." diye konuştu.

Öte yandan AK Parti Antalya milletvekili aday adayı ve büyükşehir belediye başkan adayı olan Yaşar Tabur, Menderes Türel'in Çallı kavşağına yapmayı düşünülen asma köprü projesini '3. dünya anlayışı' olarak değerlendirmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Antalya'nın göbeğine yapılacak üst geçide 'ucube'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER