Antalya pamuğu, Adana'da görücüye çıktı


Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (ANTBİRLİK) 2015-2016 sezonu preseli pamuk ürünü Adana Ticaret Borsası Korbey Salonu'nda satışa sundu.

Adana Ticaret Borsası (ATB) Tescil Müdürü T. Gökhan Öztürk'ün yönettiği açık arttırmaya TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Çukobirlik Ticaret Müdürü Mutlu Kıvrak ve borsa üyeleri katıldı.

ATB Başkanı Şahin Bilgiç, borsaların amacının alıcı ve satıcıları buluşturarak gerçek fiyatı ortaya çıkarmak olduğu söyledi. Pamuğun stratejik bir ürün olduğunu dile getiren Bilgiç, şunları kaydetti: "Yıllarca bölgemizde beyaz altın olarak anıldı. Beyaz altın pamukun bu yıl fiyatı iyi, inşallah eski günlerini yakalar diye düşünüyorum. Önümüzdeki yıllarda pamuk ve diğer ürünlerde elektronik satışa geçeceğiz. Bu vesileyle Türkiye'de bir ilki de başarmış olacağız." dedi. Antbirlik'in tercih ettiği gibi diğer illerden de Adana'ya pamuğun yanında diğer tüm ürünlere de ilgi duyduğunu aktaran Bilgiç, "Ürünlerini üyelerimiz ile buluşturarak gerçek satışlar olur. Hem kendileri, hem üyelerimiz hem de üreticiler payına düşeni alır. İyi bir ticaretin oluşması için borsalar aracı kurumdur."

PAMUK ÜRETİMİ 2 KAT ARTACAK

Adana Ticaret Borsası ile işbirliği yaparak borsa ağını genişletmeyi düşündüklerini söyleyen Antbirlik Pazarlama Yetkilisi Mehmet İlya, "Biz İzmir Ticaret Borsası ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Adana'da çalıştığımız firmalar var ama Adana Ticaret Borsasıyla da işbirliği yaparak bu ağı genişletmeyi düşünüyoruz. Pamuğa iyi fiyat verdik. Kısmet olursa üyelerimizin yetiştirdiği pamuk ve pamuğun yan ürünü çiğiti en az ayda bir kez Adana'ya gelerek ATB aracılığıyla satma amacındayız. Antalya'da pamuk üretiminin 2 kat artacağını bekliyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından Antalya'dan getirilen 650 ton balya pamuk satışa sunuldu.

CİHAN
<< Önceki Haber Antalya pamuğu, Adana'da görücüye çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER