Atayün'ün avukatı Küçüksucu: Hukuksuz başlayan davadan hukuk beklemiyoruz

Atayün'ün avukatı Küçüksucu: Hukuksuz başlayan davadan hukuk beklemiyoruz

Konya'da 'Paralel yapı' iddialarıyla başlatılan operasyonlarda gözaltına alınıp tutuklanan Konya Emniyeti Eski KOM Şube Müdürü Anadolu Atayün'ün avukatı Süleyman Küçüksucu, açılan davada ilk yargılamanın bugün başladığını belirterek "Hukuksuz başlayan bu davadan hukuki bir karar çıkmasını beklemiyoruz." dedi.

Konya'da Okyanus Şirketler Grubuna 2008 yılında yapılan operasyonlarda gözaltına alınıp yolsuzluk, rüşvet ve çeteden yargılanıp 180 yıl hapis cezası alan Nusret Argun'un 'bana kumpas kuruldu' şikayeti üzerine dava açılmıştı. Polis, işadamları ve avukatlara yönelik açılan davanın ilk duruşması bugün Konya Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı.

"İDDİANAME, SUÇLULARLA İRTİBATA GEÇİLEREK HAZIRLANDI"

Davada yargılanan eski KOM Şube Müdürü Anadolu Atayün'ün avukatı Süleyman Küçüksucu, duruşma öncesi Cihan Haber Ajansı'na bir değerlendirmede bulundu. Konya'daki 'paralel yapı' iddialarıyla açılan dava gibi aynı iddialarla birçok davanın bulunduğuna değinen Küçüksucu şunları söyledi: "Bu davların tümü aynı şekilde açılmış, aynı donelerle hazırlanmış, tabiri caizse aynı kalemden çıkmış iddianameler. Bunların hepsini biz mahkeme sürecinde ortaya koyacağız. Sözde terör örgütünü anlatan Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait bir rapor var. Bu da 1999'da bu minvalde hazırlanmış raporun aynısı. Biliyorsunuz 2008 yılında Ceza Genel Kurulu'nun Fethullah Gülen hakkında beraat kararı var ve bu kesin bir karar. Ama aynı iddialarla yeni bir rapor hazırlanmışçasına bir hava oluşturulmaya çalışıldı. Aynı şekilde Türkiye'nin özellikle büyük illerinde yapılan operasyonlarda suçlularla irtibata geçildi. Bunlar hakkında yapılan operasyonların polis tarafından yapılmış kumpaslar olduğu bu kişilere dikte edildi, bunlara çeşitli vaatlerde bulunuldu. Bu dava da o davalardan biri."

'BU KUMPASI KURANLAR SANIK SANDALYESİNE OTURACAK'

Avukat Küçüksucu, davanın şikayetçileri ile bir çok kişinin bir kumpas organizasyonu kurduğunu vurgulayarak, "Bugün Türkiye'de meydana gelen terör olayları, canlı bombalarla zamanında birebir mücadele etmişlerin içinde önde gelenlerden biri olan müvekkilim Anadolu Atayün'dür. Bu polislerin pasifize edilmesidir ve Türkiye'deki kaos ortamının büyütülmesidir. Bu dava, bir taşla çok sayıda kuş vurma amacıyla yapılan katliamdan biridir. Bu dava, bitecek netice itibariyle. Bittiği gün de bu işlere alet olanlar, bu işin içine girenler, bu kumpasları kuranlar Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde adil bir şekilde sanık sandalyelerine oturtulup yargılanacaklar." dedi.

'HUKUKSUZ BAŞLAYAN YARGIDAN HUKUK BEKLEMİYORUZ'

Konya'da yapılan operasyonun tamamen hukuksuz olduğunu vurgulayan avukat Küçüksucu, "Müvekkilimin bir tabiri var: 'Biz buraya hukuki bir süreçte girmedik.' Yani, hukuki donelerle bizi yargılamıyorlar. Dolayısıyla hukuki donelerle bir tahliye çıkacağı konusunda ciddi şüphelerimiz var. Tahliye çıkabilir de ancak bizim öyle bir beklentimiz yok. Müvekkilim kesinlikle suçsuz. Dolayısıyla biz yargılama sürecinde yargıdan herhangi bir beklentimiz yok. Böyle bir beklenti, yargılama sürecini meşrulaştırmak anlamına gelir. O yüzden böyle bir beklentimiz yok." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Atayün'ün avukatı Küçüksucu: Hukuksuz başlayan davadan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER