AP Başkanı Schulz, Erdoğan'a basına yapılan baskıyı soracak


Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapacağı görüşmede Suriye meselesi dışında Türkiye'de basına yapılan baskıyı ve gazetecilerin güvenliğini gündeme getireceğini ifade etti.

Martin Schulz Erdoğan ile yapacağı görüşmede Türkiye'nin içişleri ile ilgili de bilgi alışverişinde bulunacağını söylerken bundan öncede basın özgürlüğü ve gazetecilerin güvenliği hakkında görüştüklerini aktardı. Schulz, önümüzdeki görüşmede de bu konuların gündeme geleceğini ifade ederken, "Bu sabah gerçekleştirdiğimiz başkanlar toplantısında da bu konuları gündeme getirdim." dedi.

Brüksel'de düzenlediği basın toplantısında konuşan Martin Schulz Erdoğan'ı ziyaretinin çok önemli bulduğunu belirtirken mülteci sorununu, sınır güvenliğini ve Suriye meselesini gündeme getireceklerini ifade etti. Avrupa Birliği'nin mülteci sorunuyla ilgili daha güçlü bir çalışma gerçekleştirmesi gerektiğini de aktaran Schulz, AB'nin bu konuda önemli bir rolde olduğunu söyledi. Schulz, Suriye için bir diyalog platformu kurulması gerektiğini de ifade etti ve "Bu platformda, İran, Türkiye ve Rusya gibi ülkelerin de olması gerekiyor." dedi. Schulz, Suriye ile ilgili ülkelerin birbirleriyle paylaştığı bilgilerde dürüst olması gerektiğini de aktardı.

Martin Schulz, yakın zamanda İran'a bir ziyaret gerçekleştireceğini de söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber AP Başkanı Schulz, Erdoğan'a basına yapılan baskıyı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER