AP Liberal Grup: Türkiye temel özgürlüklerde geri vitese taktı


Avrupa Parlamentosu Liberaller ve Demokratlar İttifakı Grubu Başkanı Guy Verhofstadt, bugün açıklanan Türkiye ilerleme raporunu değerlendirdi.

Guy Verhofstadt, "Avrupa Komisyonu'nun ilerleme raporu, Türkiye'nin demokratik yönetim, hukukun üstünlüğü ve başta ifade özgürlüğü olmak üzere temel hak ve özgürlüklere saygıda geri vitese taktığına dair endişe verici deliller sunuyor." dedi.

Avrupa Birliği'nin mülteci krizini katılım müzakereleri karşılığında Türkiye'ye ihale etmesinin ne kadar yanlış olduğunun bu raporla gözler önüne serildiğini savunan Verhofstadt, "Müzakerelerin, Kopenhag Kriterleri'ne tam saygı üzerine kurulması gerektiği çok açıktır." dedi.

Avrupa'nın mülteci krizini kendi önlemleriyle yönetmesi gerektiğini ifade eden Guy Verhofstadt, ancak bu durumda Türkiye'ye demokratik reformlar ve Suriye politikaları ile ilgili baskı yapabileceklerini belirtti. Verhofstadt, "Tamamen Erdoğan'a bağımlı hale gelmemeliyiz." ifadelerini kullandı.AP-Liberal-Grup-Turkiye-temel-ozgurluklerde-geri-vitese-takti-1933542.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber AP Liberal Grup: Türkiye temel özgürlüklerde geri vitese... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER